Allsvenskan i fotboll

Stjärnan avstängd: ”Får ta ett snack med honom”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Tarik Elyounoussi tog ett gult kort mot Häcken.

Nu är han avstängd i derbyt mot Bajen.

– Jag får ta ett snack med honom. Han måste lugna ner sig lite! skämtar Nabil Bahoui efter matchen.

AIK gick upp i serieledning efter den tunga bortsegern mot Häcken under söndagen. Samtidigt blev IFK Göteborg avfärdade av Hammarby på Tele2 Arena med hela 6–2. Nästa helg ställs AIK mot Bajen i ett Stockholmsderby som ju dessutom är ett allsvenskt toppmöte.

Rikard Norling får dock klara sig utan en av sina viktigaste spelare. Tarik Elyounoussi tog ett gult kort mot Häcken efter en duell med Paulinho – det var hans tredje varning för säsongen – och norrmannen är därmed avstängd mot Hammarby.

”Tufft att sakna Tarik”

Det fick lagkamraten Nabil Bahoui att – skämtsamt – ryta ifrån efter matchen.

– Vi har Tarik avstängd – igen! Han missade ju Celtic-matcherna också. Vi får se hur det påverkar laget. Jag måste ta ett snack med honom, säger Bahoui och garvar innan han han fortsätter:

– Han måste lugna ner sig lite. Jag får ta ett litet möte med Tarik och berätta det. Skämt åsido, det är tufft att sakna Tarik. Samtidigt har vi en så pass stark trupp att vi ska klara av det.

”Samma visa med Bajen och Djurgården”

Själv bänkades han mot Häcken på grund av magsjuka. Bahoui hade problem under lördagskvällen och sov dåligt natten till söndagen.

– Det blev bara två timmars sömn, så det gick inte att starta.

Nu vankas alltså Hammarby, men Bahoui är inte särskilt orolig trots rivalernas kross av IFK Göteborg med 6–2.

– Det är den gamla vanliga visan. Djurgården och Bajen har lätt mot lagen i mitten och den nedre delen av tabellen. De tappar poängen mot topplagen. För oss är det tvärtom känns det som. Det kommer bli en publikfest igen och det njuter vi av. AIK kan hantera press, det vet alla. Vi ska hämta hem en trea.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Bajen spände musklerna – och gick sönder

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

Nabil Bahoui

Hammarby IF Fotboll

Tarik Elyounoussi