Roma slog ut Lyon

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-06

Vann med klara 2-0 på bortaplan

Tottis tumme Francesco Totti firar sitt 1-0 mål på sitt vanliga sätt. Ett litet sug på tummen. Tottis Roma har kopplat ett rejält grepp om Lyon och leder med 2-0 i halvtid.

Lyon och Kim Källström är utslagna ur Champions League.

Roma och Christian Wilhelmsson är vidare efter imponerande 2-0 på bortaplan.

– Vi kunde inte förvalta våra chanser, säger Lyons tränare Gerard Houllier.

Varken Kim Källström, Lyon eller Christian ”Chippen” Wilhelmsson, Roma, spelade från start i kvällens returmatch i Champions League.

Pigg Källström in i halvtid

Lyon-tränaren Gérard Houllier bytte in Kim Källström i paus.

Då hade Roma kopplat ett järngrepp runt de franska mästarna.

Lagkaptenen Francesco Totti gjorde 1-0 för italienarna i den 22:a minuten och minuten före paus kom nästa kalldusch.

Brassen Mancini ökade på till 2-0.

Och vilket mål, sen.

Brassen gjorde 5-6 överstegsfinter.

Den stackars Lyonbacken var uppe på läktaren och köpte korv när Mancini dunkade upp 2-0 målet i nättaket.

Chippen på bänken hela matchen

Kim Källström gjorde ett mycket bra inhopp och låg bakom flera farliga chanser i andra halvlek.

Bland annat dunkade han iväg ett tungt skott som Romas målvakt Doni kanonräddade.

Källström hade även ett bra inlägg från vänsterkanten som Malouda borde förvaltat bättre.

”Chippen” Wilhelmsson däremot varken fick eller behövde lämna bänken.

Roma är vidare efter 0-0 hemma och 2-0 borta.

Och Lyons tränare Gerard Houllier tjurade.

– Vi har flera chanser men förvaltar inte någon. Roma har två chanser och sätter båda.

– Vi hade för många spelare som spelade under sin förmåga, säger Houllier till AP.