Raiola: ”Zlatan redo att prata med Milan”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kan lämna LA Galaxy för Milan.

Nu flörtar även agenten Mino Raiola med Milanoklubben.

– Vi är beredda att prata med Milan, säger Raiola.

LA Galaxy är på väg att missa slutspel i MLS och i stället har Zlatan Ibrahimovics ryktats göra en comeback i fotbolls-Europa.

Enligt italienska medier ska Milan vara intresserade av att låna tillbaka den svenske anfallaren i januari.

– Zlatan är en vän och jag önskar honom en god födelsedag och ett snabbt tillfrisknande från skadan han hade. Om han kan återvända till Milan? Jag kan bara tänka på de spelarna jag har tillgängliga, sa Milantränaren Gennaro Gattuso tidigare.

– Hela världen vill ha Zlatan, jag är inte förvånad. Och Italien är mitt andra hem, det vet alla. Av alla klubbar jag representerat är Milan den största, på många olika sätt. Jag trivdes väldigt bra där. Men just det här har jag inte hört något konkret om, sa Ibrahimovic själv.

”Vi är redo att prata”

Och nu har även Mino Raiola bekräftat Ibrahimovics intresse för en återkomst till Europa och flörtar även med Milan.

– Just nu är det inte aktuellt eftersom diskussionerna vi haft med klubben inte finns där just nu. Men vi är beredda att prata med Milan. Och just nu är det äntligen vanliga personer som styr Milan och pålitliga ägare, säger Raiola enligt Football-Italia.

Raiola har sedan tidigare Gianluigi Donnarumma och Giacomo Bonaventura bland sina klienter och stött på nye Milansportchefen Leonardo tidigare.

– Jag varken öppnar eller stänger dörren. Det finns en stor ömsesidig respekt mellan Ibra och Leonardo. Zlatan hade fantastiska stunder i Milan och lämnade kvar en del av sitt hjärta i Milano. Zlatan har aldrig bett om några garantier i sin karriär eftersom han vet att du förtjänar dessa på träningarna. Vi skulle förstå varför Milan, eller något annat lag, skulle vilja värva honom, säger Raiola.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.