Zlatan sågas: ”Som ett spöke – medelmåttig”

Bottenbetyg i Frankrike för svensken

PSG kunde aldrig hota Real Madrid i går kväll.

I dag får PSG:s anfallare – Zlatan Ibrahimovic inkluderad – bära hundhuvudet.

”I ytterligare en europeisk stormatch floppar den svenske jätten”, skriver Footmercato.

Det skulle bli fotbollsfest i Paris när Real Madrid kom på på besök för toppmöte i Champions League. Men matchen slutade 0-0 och hemmalaget hade väldigt svårt att komma till målchanser.

Det slutade i stället i en ljummen tillställning och kanske ytterligare en påminnelse om att PSG har en bit kvar till den absoluta europeiska toppen.

Klart är att den franska pressen inte är nöjda med den franska storklubben, i synnerhet offensiven.

Publiken busvisslade

Maxifoot anser Zlatan Ibrahimovic – tillsammans med Edinson Cavani – ha varit sämst på planen.

Svensken får 3,5 i betyg på en tiogradig skala med motiveringen:

”Fick kämpa för att ens röra bollen i första halvleken. Svensken hade inte en enda målchans i matchen. Ännu värre är att han inte hade ett enda skott, vilket symboliserar PSG:s offensiva svårigheter”.

I Le Parisien får hela PSG:s anfallstrio – Angel Di Maria inkluderad – treor i betyg. Om Zlatan skriver huvudstadstidningen:

”Inte ett enda skott på mål, det är svenskens facit i matchen. Som speluppbyggare försökte han många gånger, men lyckades sällan. Till slut busvisslade publiken på Parc des Princes”.

Kritiseras för frisparkarna

Hos Footmercato får Zlatan en tvåa (!) i betyg med motiveringen:

”I ytterligare en europeisk stormatch floppar den svenske jätten. Som ett spöke i första halvlek, och oförståelig i delar av matchen. PSG-anfallaren påverkade inte alls Madrids försvar. Bättre efter halvtid, när han i stället försökte servera lagkamrater, utan framgång dock…”

I l’Equipe får Zlatan sitt högsta betyg, en fyra, men det är fortfarande det lägsta tillsammans med Cavani. Tidningen motiverar betyget:

”Hans inflytande var mycket begränsat. 40 meter från mål under stora delar av matchen. Väldigt medelmåttig. Ineffektiva frisparkar”.

Både PSG och Real Madrid står nu på sju poäng i gruppen. De möts i Madrid om två veckor, den 3 november.