Brommapojkarna besvikna efter tappet

Brommapojkarna var på väg att gripa ett av sina sista halmstrån.

Då stoppade Mauricio Albornoz hand krislaget på Behrn Arena.

Örebro kvitterade på straff - och BP fick nöja sig med 1-1.

Brommapojkarna, pressade att vinna för att hänga på i bottenstriden, ledde med 1-0 borta mot Örebro i paus.

En situation som Stockholmslaget - som inte vunnit en match på de elva senaste omgångarna - inte alls var vana vid.

– Det märks att vi inte är vana att leda med 1-0. Taktiken är att spela vårt spel, vi har ju en ny tränare med tydliga, enkla direktiv, säger BP:s Joakim Runnemo till Canal Plus i pausen.

Och nog hade nye tränaren Roberth Björknesjö all anledning att vara nöjd.

”Det är mitt mål”

I BP:s första anfall i matchen hade just Runnemo gett BP ledningen.

Det var i den sjunde minuten som 23-åringen drog på ett skott mot mål. Bollen letade sig mot Olof Guterstam, men gick förbi och ställde John Alvbåge i hemmamålet.

– Solklart att Guterstam inte är på den, så det är mitt mål, säger Runnemo och Alvbåge tillägger:

– Det var inget vidare.

BP hade dock rejäla problem med backlinjen på Behrn Arena. Först tvingades Tim Björkstöm kliva av redan i första halvlek. I halvtid byttes ersättaren Elliot Lindberg ut, och som det inte vore nog är Pär Asp avstängd i nästa match.

Dessutom visades lagkaptenen Pontus Segerström ut i andra halvlek, efter sin andra varning.

Då hade Örebro redan kvitterat.

På straff.

BP:s Guterstam var nära att göra 2-0 i inledningen av andra halvlek, men bara minuter senare kunde Astrit Ajdarevic i stället göra 1-1.

Syndabock: Mauricio Albornoz, som svarade för en hands i den 58:e minuten.

– Jag uppfattade inte riktigt, jag märkte bara att domaren blåste, säger BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt.

”Det är bara att köra”

Efter målet pressade ÖSK på för ett segermål. Och i slutminuterna var Markus Astvald ytterst nära att i princip skicka BP till superettan.

Men 1-1 stod sig till slutsignal, och BP har nu tre poäng upp till kvalplatsen.

– Två förlorade poäng, säger Nordfeldt besviket.