Slagläge Barcelona

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-18

Finalplats hägrar efter bortaseger mot Milan

Ett Barcelona, utan lårskadade Henrik Larsson, tog ett stort steg närmare Champions League-final när man på tisdagskvällen bortabesegrade Milan med 1-0 (0-0).

Fransmannen Ludovic Giuly gjorde matchens enda mål i den andra halvleken.

Ludovic Giuly målskytt för Barca.

Det var tydligt att Milan i kraft av hemmaplan ville få hål på Barcelona tidigt. De rödsvarta inledde piggt och efter en kvart hade hemmalaget två gyllene lägen att spräcka nollan. Först sköt Alberto Gilardino i stolpen och minuten efter fick Andriy Shevchenko öppet nickläge, men måltjuven prickade målvakten istället för nätmaskorna.

Efter Milans dubbelchans vaknade Barca till och spelet jämnades ut. Efter en halvtimme fick gästerna sin bästa målchans innan paus. Andrés Iniesta spelade en stickare på djupet till Ludovic Giuly, som ställdes helt fri med Dida. Fransmannen fick dock inte styrsel på bollen och Milans brassekeeper kunde rusa ut och avvärja.

Giuly tystade Milanfansen

Giuly skulle dock få en ny chans drygt tio minuter in i den andra halvleken och den här gången överlistade han Dida. Genialt framspelad av Ronaldinho fick lille Giuly fri gata till vänster i straffområdet och med en mäktig halvvolley tystade han de röststarka Milanfansen.

Tämligen omgående efter Barcelonas ledningsmål flyttade Milan upp positionerna i sin jakt på en kvittering vilket öppnade för kontringar. Och i den 64:e minuten var Ronaldinho ytterst nära att bli målskytt efter en snabb spelvändning. Stolpen räddade dock Dida och Milan den här gången.

Ambrosini missade jättechans

Milans bästa kvitteringschans kom med tio minuter kvar då inhopparen Massimo Ambrosini frispelades av Kaka. Ambrosini missade dock grovt ensam med Barcakeepern Victor Valdes.

Returen spelas på Nou Camp onsdag nästa vecka.