HIF krossade HBK: ”Fullständig samba”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-10-29

HELSINGBORG. Ett mål var tionde minut. Helsingborg demolerade Halmstad med ofattbara 9–0.

– Så mycket har jag inte vunnit med sedan juniortiden, säger Henrik Larsson.

Henrik Larsson.

Det började lite trevande. Christoffer Andersson sköt från distans och Razak Omotoyossi försökte klacka sig upp i delad skytteligaledning – utan att lyckas. Sedan exploderade Helsingborg i en fullständigt sanslös anfallsorgie.

– Vi gjorde mål på nästintill 100 procent av våra chanser, säger Henrik Larsson som med en briljant direktpassning passade fram Christoffer Andersson till 1–0.

När Andreas Jakobsson dundrade in 2–0, via Tommy Jönsson, på en frispark var matchen mer eller mindre avgjord. HBK såg uppgivet ut.

René Makondele dundrade in 3–0 från distans innan Henrik Larsson återigen friställde Christoffer Andersson med en lysande djupledspassning.

– Fullständig samba, sa Andersson när HIF ledde med 4–0 i paus.

Fem minuter efter paus kom Omotoyossis 14:e mål för säsongen vilket innebär delad skytteligaseger med Marcus Berg. Sista 40 minuterna var dock en intensiv jakt för att Omotoyossi ensam skulle få vinna skytteligan.

– Jag är nöjd med min säsong ändå. Jag hade ett bra läge till i dag, men målvakten gjorde en bra räddning, säger Omotoyossi.

Henke tar beslut senare

Istället rullade Henrik Larsson in sitt nionde mål för säsongen till 6–0 redan med 35 minuter kvar. Ytterligare tre mål senare slutade målorgien på 9–0.

– Vi sumpar några chanser för att Razak ska få chansen att vinna skytteligan, men det är okej, säger tränaren Stuart Baxter.

Svaret på frågan om storsegern var Henrik Larssons sista allsvenska match får vi dock vänta på.

– Jag tar ett beslut i den frågan när jag känner mig redo, säger Larsson.