Publicerad 2013-02-06

...men vann andra halvlek – igen

Sverige åkte på första förlusten på Friends Arena.

Argentina, med Lionel Messi i spetsen, vann matchen med 3-2.

– Det är tveksamt i första halvlek. Vi är lite naiva, säger Jonas Olsson till TV4 Sport.

Första matchen på nya nationalarenan blev en uppvisning som få kommer att glömma.

Sverige tog revansch för förlusten i EM och slog England med 4-2 efter fyra mål signerade Zlatan Ibrahimovic.

På onsdagkvällen ställdes Blågult mot ett stjärnspäckat Argentina. Det blev inte lika roligt.

Självmål direkt

Matchen var lite mer än två minuter gammal när Gonzalo Higuain satte matchens första mål, efter att Mikael Lustig styrt bollen förbi Andreas Isaksson.

Jonas Olsson gav Sverige hopp med sitt 1-1-mål på en fin Kim Källström-hörna – men glädjen skulle bli kortvarig.

Efter en snabb omställning kunde Manchester Citys titelvinnare Sergio Agüero kallt chippa in 2-1 och bara minuter därefter uttökade Higuain efter att Isaksson lämnat en retur på ett Lionel Messi-skott.

Elms kanonträff

Andra halvlek blev en desto ljusare affär – som så många andra gånger den senaste tiden.

Sverige blev mer kompakt och trots att Zlatan Ibrahimovic klev av i halvtid vann man halvleken när Rasmus Elm smällt in en frispark på stopptid.

Målskytten Jonas Olsson var besviken efter matchen.

– Det är tveksamt i första halvlek. Vi är lite naiva. Det är jobbigt att åka på ett mål direkt, sen känns det som offside på andra. Det finns inga ursäkter vi får försöka täta till där bak och hitta organisationen. Det får vi göra snabbt, för nu är det viktiga matcher framöver, säger Jonas Olsson till TV4 Sport.

Erik Hamrén hyllade Argentina som ”ett bra lag, inte minst individuellt sätt” på presskonferensen, men konstaterade också:

– Tyskland var bättre i första halvlek.

Den 22 mars spelas Blågults första tävlingsmatch på Friends, då Irland kommer på besök i VM-kvalet.