Han blev historisk mot Kroatien.

Men det var ingen rolig kväll för Martin Ödegaard, 16.

Kroatien besegrade Norge med 5-1.

Martin Ödegaard.

Martin Ödegaard gjorde debut för norska landslaget i augusti 2014, då var norrmannen 15 år gammal. I kväll gjorde supertalangen tävlingsdebut för Norge.

Real Madrid-spelaren fick chansen från start på bortaplan mot Kroatien. 16-åringen gjorde en godkänd insats, även om det blev förlust med 1-5 för Norge.

– Jag tycker att han gjorde det bra. Han gör det bra ute på kanten. Vi hade kunnat använda honom mer för överlappning, men jag tycker att han gör det godkänt, säger förbundskapten Per-Mathias Högmo.

Ödegaard blev historisk i kväll, han är den yngste spelaren i en EM-kval. Han var 16 år och 101 dagar gammal.

Marcelo Brozovic öppnade målskyttet och i början av andra halvlek utökade Ivan Perisic. I den 65:e minuten tryckte Ivica Olic in 3-0 till hemmalaget.

Missade straff

Med 20 minuter kvar av klockan fick Norge straffspark, ett ypperligt tillfälle att reducera. Men Tarik Elyounoussi missade.

Kroatien fick avsluta med tio man efter att Vedran Corluka blivit utvisad med knappt 20 minuter kvar av ordinarie tid. Det gav Norge lite hopp och Alexander Tettey reducerade till 1-3 i den 81:e minuten.

Men i den 87:e minuten gjorde Kroatien 4-1 genom Gordon Schildenfeld, och på stopptid tryckte Danijel Pranjic in slutresultatet 5-1.