Liverpools missräkning – kryss i derbyt

Uppdaterad 2022-09-05 | Publicerad 2022-09-03

Conor Coady trodde att han avgjort derbyt mot Liverpool – men var offside.

Efter det bortdömda målet fick flera spelare skydda domaren från en åskådare som sprang in på planen.

Derbydramat slutade 0–0.

– Det känns som att vi förlorade två poäng, säger Liverpools mittback Virgil van Dijk till BT Sport.

Merseysidederbyt är ett av hela Englands hetaste matcher och det smällde flera gånger om i närkampsspelet i den första halvleken mellan Everton och Liverpool.

Det smällde också i trävirket tre gånger om. Först när Tom Davies efter en halvtimme drog i väg en yttersida som såg ut att segla in i det bortre krysset men bollen gick i stolpen.

I slutet av halvleken var det Liverpools tur att träffa trävirket när Darwin Núñez drog iväg ett tungt skott som Jordan Pickford tippade i ribban. Returen gick till Luis Diaz men hans skott gick i stolpen och det var mållöst i paus.

Efter paus fortsatte båda lagen att skapa chanser. Nyförvärvet Neal Maupay fick det bästa läget men helt ren framför mål lyckades han skjuta rakt på Alisson.

PLUS: Liverpools 15 BÄSTA värvningar på 2000-talet

Skyddade domaren

Några minuter senare trodde Maupay att han fick revansch när hade spelade fram Conor Coady som satte 1–0. Men efter VAR-granskning visade det sig att han var offside. En person på läktaren gillade inte beslutet och sprang in på planen mot domaren.

Flera spelare ställde sig då framför domaren för att skydda honom innan åskådaren kunde ledas av plan av funktionärer.

Med några minuter kvar var Eveton nära igen när Alisson gjorde en superräddning på Dwight McNeils skott.

– Jag gjorde några bra räddningar, Alisson gjorde några bra räddningar, men det är vårt jobb, säger Evertons målvakt Jordan Pickford till BT Sport.

Tappar i tabellen

Sista chansen fick Mohamed Salah som i den 95:e minuten sköt i stolpen, men det blev inga mål och derbyt slutade 0–0. En missräkning för Liverpool som fortsätter tappa i toppen och nu är sex poäng bakom serieledande Arsenal.

– Självklart hade de flera bra målchanser och ett offsidemål. Alisson fick göra två bra räddningar men samtidigt tycker jag att vi hade ännu fler chanser, säger Liverpools mittback Virgil van Dijk till BT Sport.

– Enligt mig borde vi ha vunnit, det känns som att vi förlorade två poäng.

För Everton var det fjärde raka krysset och man väntar fortfarande på säsongens första seger.