Stark seger för Yxhult i toppmatchen mot Torsby

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det var två topplag som möttes i division 3 västra Svealand i fotboll på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Yxhult, som besegrade Torsby med 2–1 (0–0) i tidiga seriefinalen.

Med fyra omgångar kvar är Yxhult i serieledning, medan Torsby är på tredje plats. Åtta poäng skiljer lagen åt.

– En skön seger och väldigt rättvis där vi dominerade matchen kraftfullt. Torsby fick försvara sig och ligga på omställningar men är ett farligt lag så klart. Vi visar stark karaktär och mental styrka och trummar bara på framåt och får till slut in ett rättvist avgörande av Kristoffer Näfver. Vi gjorde också två mål som blev bortdömda, där framför allt det första målet var mycket märkligt där huvuddomaren godkänner målet och assisterande tar bort det. Vi är väldigt jobbiga att möta för tillfället, tyckte Yxhults tränare Håkan Juhlin, efter matchen.

Torsbys tränare Claes Henriksson:

– Yxhult hade mer boll än oss men vi försvarade oss jättebra och kontrade farligt. Vi har en lobb på mållinjen med fem minuter kvar och i anfallet efter avgör de. Det var små marginaler som idag var på deras sida.

Det här innebär att Yxhult nu har sju segrar i följd och behöver fyra segrar till för att gå igenom serien utan att tappa poäng.

Efter en mållös första halvlek tog Yxhult ledningen i andra halvleken och bortalaget lyckades inte resa sig.

Målgörare för Yxhult blev Kristoffer Näfver och Eskil Thor och för Torsby var det Miralem Malic som hittade rätt.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 12 september. Då möter Yxhult FBK Karlstad på Örsholmens IP 14.00. Torsby tar sig an Kungsör hemma 16.00.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.