United kvitterade på ”Fergie Time”

En okänd 18-åring såg ut att sänka Manchester United med ett drömmål i krysset.

Då – på ”Fergie Time” – räddade Wilfried Zaha Premier League-mästarna.

United kom, med ett nödrop, undan med 2–2 mot japanska Cerezo Osaka.

Manchester United fortsätter att ha det tufft på försäsongen. Häromdagen förlorade laget efter ett mål i slutskedet mot japanska Yokohama Marinos.

Defensiven darrade på nytt i matchen mot Cerezo Osaka – som i 63:e minuten tog ledningen med 2–1 genom ett stenhårt skott i krysset av Takumi Minamino.

Den 18-årige doldisen såg länge ut att bli matchhjälte – men Wilfried Zaha räddade engelsmännens ansikte genom att rulla in 2–2 i slutsekunderna.

Moyes pressad

David Moyes, som ersatt legendaren Sir Alex Ferguson, har inte fått den start han önskade sig på tränarbänken i Manchester United. Efter de tre inledande träningsmatcherna stod laget på en ynka vinst och två förluster. Nu kom kvitteringen med bara 30 sekunder kvar av tilläggstiden.

United inledde starkt och hade flera bra chanser att ta ledningen. Men effektiviteten saknades och laget straffades hårt för ett försvarsmisstag. När halvtimmen spelats drällde Chris Smalling med bollen och fick se Kenyu Sugimoto sno den åt sig och rulla in 1–0.

Ska möta AIK

Shinji Kagawa, som dagen till ära ställdes mot sin gamla klubb, brände precis innan halvtidsvilan öppet mål. Och värre skulle det bli när Ashley Young strax efter pausvilan revs ned i straffområdet. Japanen fick chansen från elvameterspunkten, men fick se sitt lösa avslut stoppas av Osaka-målvakten. I stället kvitterade 24-åringen i sekvensen efter framspelad av Ryan Giggs och hyllades av sin gamla hemmapublik.

United möter härnäst Hong Kong-klubben Kitchee FC på bortaplan innan laget dyker upp i Stockholm för match mot AIK den 6 augusti. Premier League-mästarna har fortsatt sina defensiva problem att fundera på.