Oscar Wendt hade kunnat avgöra Champions League-matchen mot Manchester City.

Men Mönchengladbach fick bara 1-1 och drömmen om en åttondelsfinal dog.

– Vi ska inte skämmas, säger Wendt till Viasat.

Mönchengladbach var tvunget att vinna hemma mot Manchester City i den näst sista omgången för att han en chans på en åttondelsfinal i Champions League.

Tyskarna fick också en drömstart när Raffael tryckte dit 1-0 från 13-14 meter i den 23:e minuten.

Därefter hade matchens ende svensk, Oscar Wendt, i den 39:e minuten en bra möjlighet, efter en fin dribblingsprestation, att utöka till 2-0. Men Citys målvakt Claudio Bravo kom ut bra och parerade vänsterbackens avslut med högerfoten.

Engelsmännen testade sedan Gladbachs målvakt Yann Sommer med ett par avslut som schweizaren räddade fint.

Wendt lite passiv

Men Sommar var chanslös på stopptid i den första halvleken när David Silva kvitterade i öppet mål sedan Wendt möjligen blivit lite för passiv mot Raheem Sterling, som spelade fram Kevin De Bruyne i djupled, som i sin tur spelade in till Silva snett-inåt-bakåt.

– Vi gjorde en fantastisk första halvlek bortsett från de sista chanserna i slutminuterna, säger Wendt efter matchen till Viasat.

I andra halvlek spelade Manchester City på resultatet. Halvleken präglades annars av att både Lars Stindl i hemmalaget och gästernas Fernandinho drog på sig sina andra gula kort ganska tidigt.

Wendt blev kapten

Stindls röda kort innebar att Wendt fick ta över kaptensbindeln.

Sista tio minuterna spelade lagen mest av tiden då de, medvetna om att Barcelona hade 2-0 mot Celtic, var klara för åttondelsfinal (City) respektive slutspel i Europa League (Mönchengladbach) och inte ville chansa framåt.

– Vi ska inte skämmas. Vi förtjänade den poängen vi fick, säger Wendt.

Därmed är grupp C avgjorde med en omgång kvar. Barça vinner gruppen, Manchester City slutar tvåa, Mönchengladbach blir trea och Celtic placerar sig sist.