Barcelona föll – tappat greppet om titeln

Uppdaterad 2016-04-21 | Publicerad 2016-04-17

Tre raka ligaförlusten – det har inte hänt på 13 år.

Valencia skrällvann mot Barcelona med 2-1 på Camp Nou.

Den 20 mars spelade Barcelona 2-2 mot Villarreal. Det var lagets 39:e match utan förlust. Men sedan dess har det gått riktigt tungt för Barcelona.

I kväll förlorade ”Barça” tredje raka ligamatchen. Klubben har inte förlorat tre raka ligamatcher sedan 2003.

Efter förlusten i El Clásico och nederlaget mot Real Sociedad föll Barcelona på Camp Nou mot Valencia med 1-2.

Självmål av Rakitic

Ivan Rakitic gjorde självmål halvvägs in i första halvlek. Han styrde in ett inlägg i eget mål. På stopptid i första halvlek tryckte Santi Mina in 2-0 till Valencia.

Lionel Messi, som inte hade gjort mål på fem matcher, hittade nätet efter en dryg halvtimme. Argentinaren sköt in reduceringen. Sedan fortsatte jakten på kvittering.

Gerard Pique fick det bästa läget i Barcelona. Han fick bollen omarkerad i straffområdet och hade tid att sikta in sig. Men försvararen missade målet.

Tappat greppet om ligatiteln

För några omgångar sedan hade Barcelona ett rejält grepp om ligatiteln i Spanien, laget var nio poäng före Atlético Madrid. Efter dagens förlust har båda lagen 76 poäng.

Real Madrid är på tredje plats i ligan med 75 poäng.