Tommy ”Knogjärn” Naurin lägger av mitt under säsongen

Gif Sundsvalls målvaktsfavorit lägger handskarna på hyllan

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Planen var att göra två snabba säsonger i Gif Sundsvall och sedan lämna.

Åtta säsonger senare tvingar svåra knäproblem publikfavoriten Tommy ”Knogjärn” Naurin att lägga handskarna på hyllan.

– Doktorerna säger att det inte kommer att gå, säger han

Det är på Gif Sundsvalls hemsida som klubben meddelar att trotjänaren Tommy Naurin tvingas lägga av.

Det är raden av allvarliga knäskador som tvingar målvakten att ge upp en karriär där han gjort åtta raka säsonger i Giffarna i superettan och allsvenskan.

– Jag har spelat två år utan korsband och varit lite begränsad av det, när menisken också gick blev det för mycket stötar med brosket i knät. Doktorerna säger att det inte kommer att gå, säger Naurin som ägnat hela våren och sommaren åt rehab och olika försöka att bli spelklar.

”Oväntat att bli favorit”

Själv har han trott att karriären varit slut tidigare. När korsbandet gick för tredje gången inför det senaste allsvenska avancemanget trodde han att det var över. Men då valde han att köra på utan operation och gjorde i stället sina bästa säsonger i karriären.

– 2011 när vi gick upp första gången drog jag korsbandet på sista träningen för säsongen och missade hela året i allsvenskan. Så när det hände för tredje gången när vi gått upp tänkte jag att det inte var meningen att jag skulle spela i allsvenskan. Men i stället fick jag två, tre av mina bästa år i karriären och det är jag tacksam för, säger Naurin som blivit en fansfavorit i Sundsvall.

– Ja det var oväntat. Min tanke var att göra två snabba säsonger och sedan göra något helt annat, men det blev tvärtom. Knäskada och förlängt kontrakt, sedan träffade jag kärleken och skaffade barn och nu sitter man här med en tilltänkt tjänst på marknadsavdelningen. Det är häftigt vad tillfälligheterna kan ta en.

Ja nu fortsätter Naurin alltså att jobba för Gif Sundsvalls marknadsavdelning.

”Stolt som yrkesman”

Du ska försöka få dit publiken som laget förtjänar efter en fin säsong?

– Jag vet att det går att locka fullsatt här, jag har upplevt det. Så nu ska de jävlarna komma hit, haha.

Avslutningsvis, vad säger du om lagets insats i år, den bästa i modern tid?

– Det känns väldigt bra. Själv kan jag inte minnas att jag spelat en betydelselös match i Sundsvall. Det har alltid varit i toppen på superettan eller i botten på allsvenskan så varje match har varit på liv och död. I åtta säsonger har jag haft hjärtsvikt. Nu är första gången det inte är så och jag unnar killarna den lättnaden och som yrkesman är jag stolt över att jag lämnar laget i ett gott skick, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.