Thomas Anderssons succéstart i Gefle

Publicerad 2016-06-29

Gefle

Thomas Andersson gjorde sin andra match som huvudtränare för Gefle – och fick fortsätta på vinnarspåret.

I träningsmatchen mot IFK Norrköping vände laget ett tvåmålsunderläge och vann med 3-2.

Efter en tung vårsäsong med endast fem poäng på tolv matcher fick Roger Sandberg sparken som tränare i Gefle IF. Den tidigare assisterande tränaren Thomas Andersson tog då över laget och inledde tidigare i juni med seger mot finska Jaro.

I dag gjorde han sin andra match som ny huvudtränare i träningsmatchen mot Norrköping.

Gefle fick sämsta tänkbara start när IFK-duon Sebastian Andersson och Christoffer Nyman gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av matchens första femton minuter.

Avgjorde på stopptid

Gefle kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och jobbade sig in i matchen. Först kunde laget reducera på straff och med nio minuter kvar tryckte Simon Skrabb in kvitteringen.

Gefle fortsatte trycka på och det skulle också ge resultat. I matchens sista spelminut kunde Johan Bertilsson sätta dit segermålet och fastställa slutresultatet till 3-2.

Därmed fick Thomas Andersson inleda med seger i sin första match som huvudtränare i den allsvenska nästjumbon.