Publicerad 2023-03-04

BP öppnade målskyttet mot Djurgården och tog ledningen med 1-0.

Då klev lagkaptenen Magnus Eriksson fram och gjorde dubbla drömmål.

– Det var på tiden, säger han.

Under lördagsförmiddagen avgjordes Djurgårdens grupp i Svenska cupen. Djurgården var dittills obesegrade i sammanhanget efter vinster mot både Örebro och Landskrona. Och sviten skulle fortsätta.

Blåränderna besegrade Brommapojkarna med 2–1 och har därmed säkrat kvartsfinalplatsen i cupspelet.

Lagkaptenen klev fram

Men vinsten skulle bli långt från komfortabel för Djurgården. Matchen inledde på ett chansfattig sätt och det var bortalaget som skulle dela ut första stöten och ta ledningen i den 37:e minuten genom anfallaren Nikola Vasic. Men bara två minuter efter tog lagkapten Magnus Eriksson saken i egna händer när han med ett riktigt drömmål kvitterade till 1-1. 32-åringen lossade strax utanför straffområdet och hittade det vänstra krysset på ett mycket elegant sätt. Och bara fem minuter senare skulle han få ett liknande läge. Då bytte han hörn och gav hemmalaget ledningen i halvtid med 2-1.

– Det var väl på tiden. Det var två fina träffar och det kändes som att vi behövde det där och då, säger Eriksson.

Djurgården är i och med vinsten klara för kvartsfinal i Svenska cupen. De matcherna spelas den 11-12 mars.

Fem dagar till Europaresan fortsätter

Matchen mot BP var den sista prövningen innan det är dags för Djurgården att kliva tillbaka in i Europaspelet. På torsdag väntar det första mötet i åttondelsfinalen mot polska Lech Poznań, där tre svenskar återfinns. Bland andra den före detta djurgårdsspelaren Jesper Karlström.

– Som andra halvlek ser ut så är det mycket tankar på den matchen. Vi vill bara avsluta matchen, när vi inte lyckas göra det direkt börjar man kolla på klockan. Det andas en stormatch i hela föreningen, men jag tycker att vi håller fokus och gör det okej, säger Eriksson.