Häcken bortaslog Kalmar med 3–0.

Men siffrorna kunde blivit större.

– Vi hade bud på tio till, säger Anna Anvegård i Viaplay.

Serieledande BK Häcken gästade jumbon Kalmar – och tabellplaceringarna speglade av sig på planen.

Bortalaget vann med 3–0 efter ett mål och en assist av Anna Anvegård. Men segern kunde ha blivit större.

– Vi blev lite loja i våra avslut och trodde de skulle gå in bara vi passade på mål, säger en självkritisk Anvegård i Viaplay efteråt.

”Känns sega”

Jättetalangen Rosa Kafaji sköt distinkt in ettan och Anna Anvegård dundrade in tvåan från distans, med hjälp av en styrning.

– De har ett klart övertag. Vi känns sega på planen, jobbar inte riktigt kollektivt, konstaterade Kalmars Fanny Nilsson.

Fem minuter in i andra halvlek kom trean. Marika Berman Lundin satte säkert bollen i nät efter vackert kortpassningsspel.

Blixten slog ned

Fler mål blev det inte, trots att Häcken brände en straff och Kalmars Patricia Fischerova visades ut.

I slutet av matchen tvingades spelarna lämna efter att blixten slagit ned i närheten av arenan. Ingen kom till skada och matchen återupptogs nio minuter senare.