”Aldrig mött ett lag som gnället så mycket”

Zlatan Ibrahimovic bröt måltorkan och räddade Sverige med två mål.

Men efter 2-0-segern var stjärnan irriterad på Färöarna.

– Jag har aldrig mött ett lag som gnällt så mycket, säger Zlatan.

Sverige hade behövt ösa in mål på hemmaplan mot Färöarna för att förbättra målskillnaden i kampen om andraplatsen. Det blev två.

Nollan spräcktes i den 35:e minuten efter att Zlatan Ibrahimovic spelat ut bollen till Mikael Lustig, fått tillbaka den och satt 1-0.

Sverige hade flera chanser att göra fler mål i den andra halvleken. Ola Toivonen fick den bästa när han kom helt fri i den 75:e minuten, men målvakten räddade.

"Ser inte honom"

Kort senare blev Andreas Granqvist utvisad efter en eftersläng och är därmed avstängd mot Irland. Zlatan hamnade samtidigt i tjafs med Gunnar Nielsen och knuffade till målvakten.

Sverige fick straff i den 81:a minuten efter att Zlatan blivit neddragen. Ibrahimovic hamnade återigen i bråk med Nielsen efter att ha slängt bollen i ansiktet på målvakten.

– Jag ser ju inte honom. Det är en no look pass, så det är bra. Jag träffar honom, säger Zlatan.

Färögarnas målvakt:

– Om jag faller hade han fått rött. Jag tycker inte att han visar mig respekt, men sådan är han väl, säger Nielsen.

Zlatan höll dock inte med.

– Han borde ha räddat straffen i stället.

"Han snackar för mycket"

Ibrahimovic satte straffen säkert och firade sedan rejält framför Nielsen i målet. Efter matchen förklarade han varför.

– Han snackar för mycket. Han ska vara tyst. Det kändes som att de gnällde hela matchen. Jag har aldrig mött ett lag som gnällt så mycket. Fokusera på att springa och spela så kanske du får en poäng, säger Zlatan och fortsätter:

– Det höll på hela tiden, jag fattar ingenting. Men de provocerar på helt fel sätt. Jag skrattar åt det. Det gör mig mer taggad.

Sverige står nu på 11 poäng, precis som Irland och Österrike. Men Österrike har sex mål bättre i målskillnad än Sverige. Zlatan var dock nöjd efter matchen.