Läcker nick – men i eget mål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-01

TFF:s Peter Abelsson
stod för årets självmål

Han hittade ytan perfekt, han låg atletiskt i luften, med pannan lobbade han delikat över målvakten och i krysset.

Ja, det fanns väl bara en sak som var fel med Trelleborgs Peter Abelssons 1-0-nick:

Den gick i eget mål.

"Desperatbehov" räcker knappt. Efter fem raka förluster och 1-13 i målskillnad i den allsvenska återkomsten måste Örgryte snart ta poäng.

Och de har fått hjälp.

För efter 26 minuter slog Pavel Zavadil ett inlägg in mot Trelleborgs straffomårde. Där fanns ingen Öis:are, men väl Peter Abelsson. Med en slängnick styrde backen bollen i eget mål, otagbart för målvakten Viktor Noring.

Sjöhage bakom kvittering

Men det tursamma 0-1 fick inte stå sig särskilt länge. Joakim Sjöhage sprang sig fri, men jagades ikapp av Tommy von Brömsen som vällte Trelleborganfallaren. Domaren Markus Strömbergsson skickade upp det röda kortet och pekade på straffpunkten.

På den kommande straffen placerade Rasmus Bengtsson lugnt in kvitteringen.

I ärlighetens namn borde Örgryte varit nöjda med 1-1 i halvitd, för alla chanser fanns hos hemmalaget. Och det var ingen slump när Joakim Sjöhage drämde in matchavgörande 2-1 efter en trasslig situation i andra halvlek.