ÖSK-chock i Helsingborg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-09

Tryckte till serieledarna med enda målet

Örebro överraskade stort och vann med 1–0 nere i Helsingborg. Kim Olsen avgjorde på nick.

– Vi är på god väg men har mycket kvar att göra, säger ÖSK:s Fredrik Nordback till PPV om fortsättningen.

Bakom målet låg en påpasslig Nordin Gerzic. Mittfältaren snappade upp en tam undanrensning av Fredrik Svanbäck, klippte till och fick på en riktig rökare från 25 meter. Bollen tog i stolpens insida. Kim Olsen var snabbt framme och nickade in returen.

– Hade bollen gått in hade det varit årets mål och det var ingen turträff. Jag tränar mycket på skott. Stannar kvar en 15–20 minuter efter träningen och skjuter, säger Nordin till TT.

Hade chansen

Serieledande, om än reservbetonade Helsingborg hade chansen att ta tillbaka serieledningen från IFK Göteborg. Man kom till avspark med fyra raka allsvenska segrar. Örebro å sin sida hade ingen vinst på de tre senaste. Given utgång? Inte alls. Örebro svarade för en stark insats och var väl förtjänt av segern. Vid sidan av målet skapade gästerna flera vassa lägen.

Känslorna svallade

Inte helt oväntat pressade Helsingborg i slutet samtidigt som känslorna svallade. I 88:e tryckte Erik Sundin till John Alvbåge trots att bollen var död. Sundin varnades.

På övertid, i 93:e minuten, vaskade debutanten Porcellis fram en farlig frispark. Det var hemmalagets sista chans att kvittera. Men när tänkte skytten Sundin tog sats halkade han och läget rann ut i sanden.

”Kom bort helt”

– Vi var bra i första halvlek, men i andra kom vi bort helt och skapade egentligen ingenting. Det märktes att vi hade spelat många matcher på kort tid, säger Fredrik Svanbäck till PPV.

Att Helsingborg saknade viktiga kort som Henrik Larsson och Christoffer Andersson tror han inte hade någon avgörande betydelse för utgången.

– Jag tycker vi är förtjänta av segern och nu har vi slagit Helsingborg både på konstgräs och vanligt gräs, säger ÖSK:s Nordin Gerzic.