Fiona Brown i målform när Rosengård vann Skånederbyt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tredje målet på de två senaste matcherna.

Rosengårds skotska anfallare Fiona Brown var på hugget när laget vann mot LB07 med 2–0 inför 3 122 åskådare – säsongens näst bästa publiksiffra.

– Det var tre viktiga poäng, en stor seger för oss. Men det var en riktigt hård kamp på planen i andra halvlek, säger målskytten.

Rosengård skuggar överraskningslaget Piteå i den damallsvenska toppen.

I kvällens derby på Stadion vann serietvåan ganska komfortabelt mot Limhamn Bunkeflo 07 med 2–0, och skotskan Fiona Brown var en av de som visade vägen för Rosengård.

Anfallaren – som gjorde båda målen i hemmamatchen mot Vittsjö för fyra dagar sedan – var målglad även i dag, och stänkte in 2–0 i den 24:e minuten. Hennes tredje mål på de två senaste matcherna, det fjärde målet totalt i damallsvenskan.

– Jag njöt av matchen fullt ut och laget hjälpte mig att prestera. Man får inte utmärkelsen ”Matchens spelare” utan hjälp från sina medspelare, säger Brown till Sportbladet.

Landeka säker från straffpunkten

Rosengård fick en drömöppning och kunde sedan Anja Mittag gått omkull i straffområdet slå in 1–0 redan efter tre minuter.

De 3 122 åskådarna på Stadion fick se kroatiskan Iva Landeka säkert placera in ledningsmålet.

Sedan var danska Sanne Troelsgaard spelregissör bakom det andra målet för kvällen. Med en säker passning nådde hon Fiona Brown som enkelt kunde stöta in slutresultatet 2–0.

– Jag kom i en bra position och tog mig inåt i banan. Då ser jag hur Fiona gör ett bra löpning in i straffområdet och jag tänker att hon borde göra mål därifrån, berättar Troelsgaard om målet.

Två poäng efter Piteå

LB07 hade svårt att komma till några farligheter och var inte närmare än en nick i stolpen i den andra halvleken. Spelet på mittplanen var i långa stunder däremot jämnt.

– Vi visste att det skulle bli tufft. Första halvleken förflyttade vi bollen bra och presspelet satt. Vi utnyttjade deras misstag. Men sen blev det jobbigare och i den andra halvleken var det svårare, säger Fiona Brown.

I och med segern ligger Rosengård bara två poäng efter serieledande Piteå i tabellen. Skånskorna har däremot en match mer spelad.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.