HBK-backens mardrömsminuter – två gula på fyra minuter

Publicerad 2023-04-29

Halmstads Gabriel Wallentin hade en riktig mardrömsmatch mot BP.

Efter ett bolltapp som sista man fick han gult kort.

Och bara fyra minuter senare skulle han orsaka en straff, dra på sig sitt andra gula kort och bli utvisad.

Nykomlingsmötet mellan BP och Halmstad inleddes relativt lugnt, med långsamt tempo och få målchanser.

Men efter drygt 20 minuter skulle mardrömsminuterna för Halmstad och framför allt Gabriel Wallentin börja.

Orsakade straff

I den 23:e matchminuten blev Wallentin varnad efter att ha tappat bollen som siste man och sedan sparkat ner BP:s anfallare Nikola Vasic strax utanför straffområdet. Situationen resulterade i en frispark som fastnade i muren och landade hos BP-backen Andre Calisir.

Wallentin rev då ner Calisir och domare Kristoffer Karlsson var inte långsam med att peka på straffpunkten.

Blev utvisad

Och oturen skulle inte sluta där för HBK-backen. Efter kortare diskussion med linjedomaren valde domaren sedan att ge Wallentin hans andra gula inom loppet av fyra minuter och därmed visa ut 22-åringen.

Oscar Pettersson förvaltade sedan BP:s straff och gav bortalaget ledningen med 1–0.

Därefter skulle Kevin Ackermann dubblera BP:s ledning på tilläggstid till 2–0 och säkra de tre poängen.

Resultatet gör att både BP och Halmstad nu står på sex poäng.