Djurgården tog säsongens första poäng

Publicerad 2022-04-25

En fyra matchers lång förlustsvit är nu bruten för Djurgården.

Under måndagskvällen besegrades Eskilstuna United på hemmaplan.

– Det är obeskrivligt skönt just nu, säger Djurgårdens Emelie Lövgren till Viaplay efter matchen.

Djurgården har tagit säsongens första poäng i damallsvenskan.

Efter fyra raka förluster bröts förlustsviten när Eskilstuna United gästade Stockholm Stadion.

Tidigt straffmål

Djurgårdens första mål kom tidigt i den första halvleken.

I den sjunde minuten fick hemmalagets Stinalisa Johansson en rejäl knuff i ryggen av gästernas Elin Rombing. Johansson föll till marken och straff tilldömdes för Djurgården.

Den förvaltade Hayley Dowd väl och satte ditt bollen i mål.

Det såg länge ut som att slutresultatet skulle bli just 1–0 men på övertid utökade Djurgården sin ledning ytterligare.

Efter att Alice Bergström sprungit sig fri på högerkanten spelade hon till Lova Lundin som sköt in 2–0 för Stockholmslaget.

– Det är obeskrivligt skönt just nu. Vi har kämpat väldigt hårt och inte fått saker och ting att stämma och haft en tung och svår inledning på säsongen. Att vi får hålla nollan och gå härifrån med tre poäng är väldigt skönt, säger Emelie Lövgren till Viaplay efter matchen.

Vinsten innebär att Djurgården har tagit säsongens tre första poäng, lika många som Brommapojkarna och AIK som även de huserar längst ned i tabellen.

Kristianstad klättrade i tabellen när topplaget Linköping kom på besök.

Tabitha Tindell blev matchhjälte för Kristianstad med matchens enda mål.

Det var stökigt framför mål när Tindell på volley sköt in 1–0 för hemmalaget i den elfte minuten.

Därefter blev det inte några fler mål för varken Kristianstad eller Linköping vilket innebär att Kristianstad nu klättrar till en sjätteplats i tabellen.

Nykomlingen IFK Kalmar har tagit sin andra seger för säsongen när IF Brommapojkarna gästade Guldfågeln Arena.

Efter en hörna nådde bollen tillslut Jessica Ayers huvud som nickade in 1–0 för hemmalaget. Det var hennes första mål i damallsvenskan.

Målet från Ayers räckte för att Kalmar skulle säkra segern då det aldrig kom någon kvittering från Brommapojkarna.

Kalmar placerar sig nu på en tiondeplats i tabellen endast tre poäng framför kvällens motståndare Brommapojkarna.