”Arteta har tappat omklädningsrummet”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:

FOTBOLL

Mikel Arteta sägs ha tappat delar av Arsenals omklädningsrum och José Mourinho kallar Hugo Lloris för ”Premier Leagues bästa målvakt”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Mikel Arteta håller på att tappa omklädningsrummet och allt ska ha startat med en utvisning – men inte den som Granit Xhaka drog på sig mot Burnley. Det är Football London som rapporterar att Arsenal-spelarna inte ska ha varit nöjda över att managern kritiserade Nicolas Pépé efter det röda kortet mot Leeds (”ett oacceptabelt beteende”, sa Arteta då).

Det sägs att en del spelare redan har ”checkat ut mentalt” samt att Artetas relation till David Luiz kraftigt har försämrats. Det ska tilläggas att mittbacken förnekar detta starkt, men det vore å andra sidan inte första gången som något som stämmer dementeras. Detta skedde exempelvis efter Luiz och Dani Ceballos tjafs på träning som slutade med en blodig näsa för den sistnämnde. Ceballos beskrev storyn som ”fake news” men incidenten bekräftades senare av Arteta som är i fortsatt desperat jakt på läckan.

Starten (13 poäng på 12 matcher) är Arsenals sämsta sedan 1974.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

DAGENS SILLY

Det blir ingen Dayot Upamecano till Manchester United, inte om man ska tro de senaste rapporterna från The Athletic. I stället sägs Bayern München (föga förvånande) ligga i framkant att värva den lovande 22-åringen.

DAGENS CITAT

”Hugo Lloris är Premier Leagues bästa målvakt”, – José Mourinho efter 1–1-matchen mot Crystal Palace. Uttalandet kom sig av att Sky-experten Patrice Evra hade kritiserat målvaktens agerande vid kvitteringsmålet. Mourinho menar att hela laget får ta på sig det. Humöret är det nog inget fel på i alla fall med tanke på att Tottenham fortsatt toppar tabellen.

Foto: Pool / Getty Images Europe

DAGENS STATS

Sheffield United har nu den sämsta poängskörden efter tolv matcher någonsin i den engelska högstaligan. Även New Brighton (1931–1932) och Newport (1970–1971) lyckades skrapa ihop en ynka poäng på samma antal matcher under sina respektive säsonger.

DAGENS BEREDSKAP

Flera Premier League-klubbar har sett över sin säkerhet online efter cyberattacken mot Manchester United för några veckor sedan. United har än så länge inte kommenterat huruvida man betalade de hackers som höll klubben gisslan. Kvartalsrapporten för New York-börsen kan ge ett svar så småningom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.