Nyholm: Märker nu hur snabbt man tappar

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är en väsentlig skillnad mellan en månad och 2,5 års frånvaro.

Likväl så gav den senaste månadens skadeperiod nya lärdomar för Jesper Nyholm.

– Man märker hur saker och ting är när man bara tappar några veckor, säger Djurgårdsmittbacken till Sportbladet.

En muskelkänning i det som Jesper Nyholm själv beskriver som ” det andra benet” höll 27-åringen från spel under hela september månad. Detta efter att ha gjort sin första allsvenska match från start på 2,5 år i somras.

Comebacken efter den drygt månadslånga frånvaron, i derbyt mot Hammarby, blev lyckad när en inbytt Nyholm stod för kvitteringssparken på tilläggstid.

– En skön känsla så klart. Att komma tillbaka från skada och göra mål direkt. Men det var mer att vi som lag kommer tillbaka. Vi håller tätt efter 1–0-målet och kommer till några vassa chanser utöver det, säger Nyholm ett landslagsuppehåll senare, inför måndagens match mot Malmö FF.

Jesper Nyholm derbypoängräddare mot Djurgården.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Jesper Nyholm derbypoängräddare mot Djurgården.

”Har räknat med bakslag”

Han och Djurgården har precis avslutat ett hårt träningspass på ett soligt Kaknäs.

Hur är läget med dig?

– Bättre och bättre i alla fall. Kommit tillbaka från skada men känner mig fortfarande inte helt hundra. Jag känner att man tappat lite. Finns mycket förbättringspotential. Men jag är på väg mot rätt håll. Fysteamet här har en bra plan för belastning och så där, det är jättebra.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
”Man har räknat med att det skulle komma något bakslag”

Att kämpa sig igenom en månads muskelkänningar var naturligtvis något helt annat än det skadehelvete som Jesper Nyholm arbetat sig igenom tidigare. Eller rättare sagt fortfarande arbetar sig tillbaka från.

– Man har räknat med att det skulle komma något bakslag och det här är det första som är det. Men man gör allt man kan för att ta sig tillbaka så snabbt som man kan. Det har ändå varit skönt att fotbollen varit relativt nära, men det påverkade ändå ganska mycket, säger mittbacken.

”Shit, tar det längre tid?”

I somras när Nyholm klev ut på en allsvensk fotbollsplan igen så konstaterade han att han ”knäppt läkaren på nosen”. Att det hade gått, mot alla odds.

Nu några månader senare, har comebacksäsongen utvecklats som du hade hoppats?

– Ja, jag har ju ändå fått spela en tio matcher. Om du hade frågat mig i januari så var det snarare ”shit, kan jag fortfarande spela”. Då satsade man ändå bara på att göra så många matcher man kan. Men man märker nu hur saker och ting är när man bara tappar några veckor. Då blir det ”shit, tar det längre tid att komma tillbaka till fotbollen?” Innan skärpan kommer tillbaka. Man försöker bara vara så professionell det går, säger Nyholm och fortsätter:

– Målet med den här säsongen var att komma igång. Känna av, håller kroppen? Håller belastningen? Väl när vi var i gång kände jag mig stark och fräsch. Så märker man direkt nu att bara den här lilla skadan så tar det massvis. Lite segare att starta igång, har inte allt på plats. Det är tufft, men antar att det är så att vara skadad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.