Vände efter mardrömsstart

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Först syndabock.

Sedan matchvinnare.

Och Liverpool bevarar mäktiga hemmasviten efter segern mot Arsenal.

På Anfield mot dittills obesegrade Arsenal vann regerande engelska mästarlaget Liverpool med 3–1. Detta efter vändning.

För trots ett ständigt bolljagande och försvarande var det Arsenal som öppnade målskyttet. Gästerna kontrade och Ainsley Maitland-Niles måttade ett inlägg, bollen hamnade vid Andy Robertson vars touch blev misslyckad. I stället blev det en perfekt passning fram till Alexandre Lacazette som utnyttjade gratischansen.

Sällsynt tabbe

– Den där typen av misstag när bollen är framför hans fötter ser vi inte ofta. Det är faktiskt så att vi får skruva klockan tillbaka fem och ett halvt år, då var Robertson i Hull och missade en passning och fick då se Newcastle dra dit bollen, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats sändning.

Men syndabocksklumpen i vänsterbackens mage försvann snabbt. För redan tre minuter senare kvitterade Sadio Mané efter fint förarbete av Mohamed Salah. Och sedan var det Robertson själv som fullbordade vändningen.

Målskytt i debuten

Ytterbackskollegan Trent Alexander-Arnolds inlägg hittade Robertson, han tog emot bollen i steget och petade in 2–1 från nära håll. Robertson har nu antingen gjort mål eller assist i sju av sina åtta senaste Premier League-framträdanden.

I andra halvlek brände Lacazette ett par frilägen som Alisson Becker räddade. I stället för jakt på nytt ledningsmål kunde Liverpool stänga matchen i slutminuterna. Nyförvärvet Diogo Jota slog till direkt i sin Premier League-debut för klubben, efter nickrensning av David Luiz hamnade bollen hos portugisen som klippte till och satte 3–1.

– Vi kan inte klaga på någonting, förutom min assist på fel planhalva. 99 gånger av 100 rensar jag där. Grabbarnas stöd såg till att jag kunde resa mig efter det, ör några år sedan hade jag låtit det påverka min prestation. Efter det reagerade vi positivt. Vi tar 3–1-segern, även om det kunde ha blivit ett par mål till, säger Andy Robertson.

Full pott efter tre omgångar för Liverpool. Som nu har 61 raka hemmamatcher i Premier League utan förlust.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.