Peru tog bronset i Copa América

Uppdaterad 2015-07-07 | Publicerad 2015-07-04

Perus Jose Paolo Guerrero och Andre Carrillo jublar

En enda seger räckte hela vägen till spel om tredjeplatsen i Copa América för Paraguay.

Men inte längre än så.

Peru vann med 2–0 och tog andra raka bronset i turneringen.

Båda lagen inledde bronsmatchen avvaktande och den första halvleken förblev mållös. Men i inledningen av den andra tog Peru tag i taktpinnen och utdelningen kom redan efter tre minuter när Sporting Lissabons André Carillo fick in 1–0 på volley efter en hörna.

Paraguay jagade sedan efter en kvittering men istället var det Peru som avgjorde. Paolo Guerrero avslutade ett fint anfall med att sätta 2–0 mellan benen på Paraguays målvakt Justo Villar i den 89:e minuten.

Målet innebar Guerreros fjärde i turneringen och tar honom upp i delad skytteligatopp med Chiles Eduardo Vargas. Den peruanske målsprutan har även gjort sju av Perus senaste tio mål i landslaget.

Endast en seger

Paraguay åkte på en 1–6-förlust mot Argentina i semifinalen och slutar på fjärde plats i turneringen efter att endast ha vunnit en match: 1–0 mot gästspelande Jamaica i gruppspelet.

I kombination med två kryss mot Argentina respektive Uruguay räckte dock segern till avancemang från gruppen, och i kvartsfinalen slog Paraguay ut Brasilien på straffar.

Peru föll mot Brasilien i gruppspelet, vann därefter mot Venezuela och kryssade mot Colombia innan Bolivia besegrades i kvarten.

Finalen mellan Argentina och Chile spelas ikväll kl 22 svensk tid.