Rött kort på Dele Alli.

Sen åkte Tottenham ur Europa League igen.

– Vi är väldigt besvikna, säger Christian Eriksen i Kanal 9.

Tottenham hade satt sig självt i ett knepigt läge.

Den första matchen i Belgien slutade 1–0 till Gent och därmed var ”Spurs” piskat att antingen vinna returen med 1–0 och avancera via förlängning/straffar, eller vinna med två mål eller fler.

Det började bra.

Christian Eriksen satte 1–0 redan efter tio minuter.

Sen kom kallduscharna.

Självmål och utvisning

I den 20:e minuten kvitterade Gent till 1–1 efter ett mål som tillskrevs som självmål från Harry Kane.

Och i den 40:e minuten kom situationen som förändrade allt.

Dele Alli satte sulan rakt i knäskålen på Gent-mittfältaren Brecht Dejaegere och visades ut.

Victor Wanyama skänkte nytt hopp till Tottenham med sitt 2–1-målet i den 61:a minuten men med tio minuter kvar att spela kontrade Jeremy Perbet in 2–2-målet som gör att belgiska Gent avancerar vidare till åttondelsfinal med totalt 3–2.

– En jätteskräll, ingen tvekan om saken, säger experten Hasse Backe i Kanal 9.