EM i fotboll 2021

Polska spelarna får gärna röka – bara de gör det i smyg

Förbundskaptenen rasar mot bilderna på Juventusmålvakten

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

S:T PETERSBURG. Wojchiech Szczesny fick lämna Arsenal efter att han tänt en cigg i duschrummet.

Men den polske förbundskaptenen Paulo Sousa ser inga problem med att hans toppmålvakt fångats med en cigg i munnen under EM.

– Det värsta för mig är paparazzis som tar bilder på det, säger han till Sportbladet.

En rökare i krysset mot Polen?

Visst, men först ska den förbi en rökare med handskar i Polen.

Den polske målvakten Wojchiech Szczesny, till vardags lagkamrat med Dejan Kulusevski i Juventus, har nämligen fångats på bild med en cigarett i munnen mitt under EM i landslagskläder.

Rökte i duschrummet – bötfälldes

Det var just före avfärd från basen i Sopot till senaste matchen mot Spanien i Sevilla som Szczesny sågs först med ett cigarettpaket i handen och sedan en (otänd) cigarett i sin mun.

Bilderna publicerades bland annat i engelska tabloider. Szczesny var ju målvakt i Arsenal till sommaren 2015 och har en gammal rökar-historia i bagaget från tiden i London-klubben.

På nyårsdagen 2015 rökte han i duschrummet efter en svag insats i en Premier League-match mot Southampton. Det fick tränaren Arsene Wenger reda på, gav honom drygt 200 000 kronor i böter och sedan stod Szczesny aldrig mer i Premier League. Han lånades ut till Roma i två säsonger innan han värvades till Juventus.

Rasar mot paparazzis

När Sportbladet, med anledning av bilderna, frågar polske förbundskaptenen Paulo Sousa om det är okej för spelarna att röka i det polska landslaget, menar att han att det inte är något problem i sig att spelarna röker, grejen är att det inte ska avslöjas.

– Det värsta för mig är paparazzis som tar bilder på det. Vi måste skydda våra ungdomsspelare och hjälpa dem att lära sig bra saker. Det här är inget bra sätt att göra det på.

Hur menar du med ”inget bra sätt att göra det på”? Att röka?

– Nej, att publicera bilder på det för våra unga spelare. Det finns många spelare som röker men de gör det inte offentligt. Det var paparazzis som tog bilderna. Det är mycket värre än att en spelare röker. Han rökte inte framför oss, säger den gamle portugisiske storspelaren.

I det polska landslaget är det alltså okej att röka – så länge man gör det i smyg.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Slutspelet i fotbolls-EM 2021 – alla matcher och tv-tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Fotbolls-EM

Herrlandslaget i fotboll