Argentina till semi efter dramatisk straffläggning

Uppdaterad 2015-06-29 | Publicerad 2015-06-27

Carlos Tevez blev stor hjälte i kvartsfinalen i Copa América.

Argentinaren satte den avgörande straffen till 5-4 i straffläggningen mot Colombia efter 90 mållösa minuter.

– Otroligt, Det var vår bästa match, säger Lionel Messi.

Carlos Tevez

Argentina har haft svårt att hitta nätet så här långt in i turneringen. Och kvartsfinalmötet mot Colombia var inget undantag.

Trots ett övertag i matchen och flera guldlägen att sätta dit ledningsmålet höll Colombia tätt.

Mycket tack vare David Ospina.

Arsenal-målvakten gjorde några av turneringens vackraste räddningar och höll Colombia kvar i matchen. I den 26:e minuten fick Sergio Aguero öppet mål men Ospina lyckades få ut benen, för att sedan skicka ut en retur till Lionel Messi. Messi med öppet mål var en hårsmån från att nicka in 1-0, men då var Ospina där igen.

Första halvleken slutade mållös och 45 minuter senare även den andra.

Misskavlakad

Matchen gick direkt till straffar eftersom förlängning bara kan spelas i finalen.

Både Argentina och Colombia satte sina första tre straffar. Men sedan kom missarna.

Colombias Luis Muriel gav Argentina första chansen att avgöra efter att ha skjutit sin straff över men Lucas Biglia missade det läget.

Argentina hade ny chans att ta semifinalsplatsen men då prickade Marcos Rojo målramen. När även Colombia fortsatte att missa fick tillsist Carlos Tevez, med nerverna i styr, avgöra matchen med en iskall straff.

– Vi mötte ett bra lag, vi försökte vara taktiskt, sa Colombias Ospina efteråt och menade att straffläggningen var som ett lotteri.

– Tyvärr hade vi den förlorande lotten i dag.

Argentina som förlorade VM-finalen förra sommaren är på jakt efter sin första stora titel på 22 år.

– Otroligt, det var vår bästa match, sa en nöjd Lionel Messi efter segern.

Argentina får nu möta vinnaren i kvartsfinalen mellan Brasilien och Paraguay. Semifinalen spelas på tisdag natt.