Publikskandal i turkiska ligan

Uppdaterad 2014-03-11 | Publicerad 2014-03-10

Hatmatchen spårade ur

Kravallutrustad polis använder sina sköldar för att skydda en Fenerbahce-spelare som ska slå en hörna.

Matchen mellan Trabzonspor och Fenerbahce på måndagskvällen fick avbrytas efter en publikskandal.

Två bortaspelare ska ha träffats av inkastade föremål, rapporterar turkiska medier.

Brännmärke på Fenerbahcemålvaktens tröja efter att föremål kastats in på planen.

Serieledande Fenerbahce hade ledningen med 1-0 efter att anfallaren Emmanuel Emenike gett gästerna ledningen på Hüseyin Avni Aker Stadium i den 23: e minuten.

Men strax innan halvtid urartade allt i hatmatchen. Trabzonspor-fansen började kasta in föremål mot borta-spelarna.

Måslytten Emineke ska ha träffats av vad som rapporteras vad ett dörrhandtag (!).

Matchen stoppades en första gång efter 28 minuter varpå ett tio minuter långt avbrott följde då spelarna samlades vid mittcirkeln för att skydda sig mot de inkastade föremålen.

Visade upp brännmärken

Men den återupptogs och några minuter senare kastades ett brinnande föremål mot målvakten Volkan Demirel. Detta trots att säkerhetspolisen stod uppradade som en mur med sköldarna riktade mot hemmalagets klacksektion.

Domaren Bulent Demirel bestämde sig, till slut, för att bryta matchen.

Rivaliteten mellan Trabzonspor och Fenerbahce sträcker sig tillbaka till säsongen 2010/11 då de gul-blåa laget vann ligan på målskillnad. Efterspelen kantades av en skandal då telefonavlyssningar av olicensierade agenten Olgun Pekers kopplingar till organiserad brottslighet ledde polisen på spåren till uppgjorda och manipulerade matcher.