Belgiens show – körde över Polen

Publicerad 2022-06-08

Storförlust senast – men mot Polen fick Belgien revansch.

Världstvåan hade stor show på hemmaplan i Nations League.

Manchester City-stjärnan Kevin de Bruyne var inte sugen på att åka och spela Nations League efter en lång säsong i England. Inför turneringen var han starkt kritisk till upplägget.

– För mig är Nations League totalt onödigt. Vi måste spela matcherna, men det känns som en tävling med träningsmatcher. Det är bara glorifierade träningsmatcher efter en lång och tuff säsong. Jag ser inte fram emot det, sa han till Manchester Evening News.

Slog till med drömmål

Belgien åkte också på en blytung 1-4-förlust i den första matchen mot Nederländerna. Men mot Polen fick världstvåan revansch.

Robert Lewandowski gav visserligen gästerna ledningen, men Axel Witsel kvitterade innan paus.

I den andra halvleken var det Belgien för hela slanten. Eden Hazard spelade fram de Bruyne till 2-1 i den 59:e minuten. Leandro Trossard satte sedan 3-1, och sju minuter senare skruvade han i ett drömmål i krysset. Men Belgien var inte klart där.

Leander Dendoncker dundrade in femman och innan matchen var slut satte landslagsdebutanten Loïs Openda 6–1.