PSG har kontaktat Uefa om domaren

Uppdaterad 2019-08-14 | Publicerad 2017-03-14

Domaren Deniz Aytekin har fått kritik för sin insats i den historiska matchen mellan Barcelona och PSG.

Nu har PSG kontaktat Uefa.

Enligt internationella medier ska den franska klubben ha skickat in ett brev med åtta punkter där de kände sig förfördelat.

FC Barcelonas svarade för tidernas vändning i mötet med Paris Saint-Germain. 4–0-förlusten från det första mötet förvandlades till seger med totalt 6–5 efter tre mål från matchminut 88 och framåt i returen på Camp Nou.

Då hamnade huvuddomaren Deniz Aytekins i fokus.

– Jag tänker inte leta efter ursäkter, men vi skulle ha haft två straffar. Det är svårt att acceptera, sa PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi efter nederlaget.

Skickat brev

Enligt spanska medier har Uefa inlett en utredning kring den tyske huvuddomarens insats, som kan leda till att han plockas bort från kommande uppdrag i Champions League och/eller Europa League.

Nu ska även PSG ha hört av sig till Uefa.

Flera internationella medier – däribland spanska Marca – uppger att den franska huvudstadsklubben har skickat in ett brev där man, med hjälp av bilder, belyser åtta matchsekvenser där man anser att domaren gjorde bort sig.

Flera filmningar

Punkterna är:

1. En handssituation på Javier Mascherano i den elfte minuten.
  2. En situation i den 42:a minuten där PSG anser att Gerard Piqué borde ha fått sitt andra gula kort i matchen.
  3. Den första Barcelona-straffen, i den 50:e minuten, där PSG anser att Neymar förstärker alternativt filmar.
  4. Neymars ”stämpling” på Marquinhos.
  5. En situation då Luis Suárez faller i offensivt straffområde. Domaren blåste inte straff, men varnade heller inte Suárez. PSG menar att det är en filmning.
  6. I den 78:e minuten då bollen tar på Gerard Piqués hand i eget straffområde. Domaren friade.
  7. Situationen då Javier Mascherano gör omkull Ángel Di María i straffområdet. Domaren friade.
  8. Den andra Barcelona-straffen. PSG menar att Luis Suárez filmar.

Enligt uppgift ska PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi ha träffat Uefa-presidenten Aleksander Ceferin och vädrat sitt missnöje. Han ska ha sagt att ”domaren hjälpte Barcelona”‚ men att man ”accepterar” resultatet.