Sätt plusbetyg på de svenska spelarna

Publicerad 2017-06-19

Sverige mötte i kväll värdlandet Polen i U21-EM. Här är Sportbladets utsända reportrars spelarbetyg efter den oavgjorda matchen

Anton Cajtoft Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Flera viktiga parader på bra polska chanser. Lugn, bra i luften och stod upp avgörande länge på lägena. Chanslös på målen.

----------------------------------------------------------------------------
Linus Wahlqvist Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Hade inte många rätt i första halvlek men spelade upp sig – som tur var. Här finns det mer att ta av längre fram i EM.

Jacob Une Larsson Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Fortsatt en klippa bakåt och vad säger vi om målet?! Janne-Eriksson-1992-vibbar.

Filip Dagerstål Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus
Otursgubbe: Fick chansbryta på polska målet sen Lundqvist gått bort sig. Orsakade sedan straffen.

Adam Lundqvist Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Gick bort sig på polska målet och satte Dagerstål i svårt läge. Har inte övertygat helt ännu.

Alexander Fransson (87) Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Riktigt bra i första halvlek. Låg rätt i position och låg bakom 1-0-målet efter att ha skjutit skottet som Strandberg slog in returen på.

Kristoffer Olsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Slog en perfekt hörna till Sverige 2-1 mål och hotade ständigt med farliga inspel. Knappt en felpass i första.

Melker Hallberg Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Inte många fel och betydligt bättre än senast. Dessutom inte helt långt borta från ett 3-1-mål.

Simon Tibbling (61) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Några fina aktioner i första halvlek när han satte fart på spelet, men också några missar. Klev av skadad i andra.

Pawel Cibicki Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Utbuad och utvisslad, men Cibicki verkade inte bry sig. Låg bakom det mesta och var ett ständigt hot mot den polska backlinjen.

Carlos Strandberg (69) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Första tävlingsmatchen från start på tre månader, men det märktes inte. Gjorde blytunga kvitteringsmålet och hade fint samspel med Cibicki i första halvlek.