Kennedy och hans Hammarby åkte på en ny tung förlust.

Det utnyttjade Fredrik Olsson hänsynslöst.

Landskrona-anfallaren gjorde ett äkta hattrick i första halvlek.

Bois vann till slut matchen med 4-1.

Fredrik Olsson firar ett av tre mål.

Är det någon detalj i Hammarbys spel som det inte har funnits anledning att vara kritisk till denna säsong så är det försvarsspelet.

Inte fram till i dag.

Då havererade försvarsspelet fullständigt.

Den som drog mest nytta av det var Fredrik Olsson.

Under matchens 20 första minuter sprang Bois-anfallaren Hammarby-försvaret sönder och samman fullständigt och sköt tre mål.

Kennedy reducerade

10 min: Fredrik Karlsson och Alexander Tkacz jobbar gemensamt fram läget till Olsson, som enkelt kan pricka in ledningsmålet när varken Thomas Guldborg-Christensen eller Michael Timisela får bort bollen.

17 min: Samma Bois-duo med i förarbetet och samme målskytt - och den här gången är det Max von Schleebrügge, för dagen vänsterback, som inte får undan bollen.

20 min: Fredrik Karlsson hittar fram med bollen till namnen Olsson, som enkelt sprintar ifrån Hammarbys båda mittbackar, Guldborg-Christensen och Daniel Theorin, och rullar in trean.

Däremellan hade Hammarby reducerat (Kennedy Bakircioglu), men glädjen blev ytterst kortvarig.

- Vi klev upp alldeles för högt med backlinjen och använde dessutom för många touch i vårt anfallsspel, sade Hammarby-tränaren Thomas Dennerby till TV 4 Sport.

Hattrick-mannen Fredrik Olsson var av lätt förståeliga skäl mer uppåt.

Framför allt var han nöjd med samarbetet med Fredrik Karlsson, som alltså assisterade till samtliga tre mål.

- Vi har spelat en del tillsammans och kan varandra rätt bra vid det här laget, sade Olsson, som nu har gjort nio mål i seriespelet på tio starter.

”Bjöd på fina ytor”

Hammarby inledde andra halvlek hyfsat piggt och skapade också två fina lägen genom Andreas Haddad och Guldborg-Christensen, men i stället för ett reduceringsmål och målmässig kontakt kunde Landskrona punktera matchen.

16-årige innermittfältaren Erik Andersson slog ett perfekt inlägg mellan målvakt och backlinje och i den ytan dök Fredrik Karlsson upp och kunde behärskat överlista Johannes Hopf i Hammarby-målet.

Landskrona-succén var ett faktum - och Hammarby-fiaskot fullbordat.

Den som främst fick klä skott för Hammarbys usla försvarsspel var mittbacken Daniel Theorin, som byttes ut i upptakten av andra halvlek. När sedan Guldborg-Christensen linkade av planen med ljumsksmärtor fick inhopparen Robin Tranberg bilda mittbackspar med Max von Schleebrügge.

I det läget gick Christoffer Carlsson, normalt yttermittfältare, som högerback.

- Hammarby bjöd upp och bjöd oss på fina ytor. Matchbilden påminner en hel del om den i fjol, då vi också vann med 4-1, säger Fredrik Karlsson till TV 4 Sport.

Resultatet innebär att Landskrona får lite andrum i bottenstriden.

Klubben är förbi Assyriska i tabellen och befinner sig på lite tryggare mark inför de sju avslutande omgångarna. Även Östersund tog sig förbi Assyriska efter 3–0 borta mot Varberg.

Topplaget Degerfors vann enkelt hemma med 4–1 mot Ängelholm.