”Förstår inte – det skadar sporten”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Svenskar mitt i skandalmatch: ”Märkte inget konstigt”

Ludwig Augustinssons FCK var inblandat i en av de två matcherna.
Foto: TT och Bildbyrån
Ludwig Augustinssons FCK var inblandat i en av de två matcherna.

Dansk fotboll skakas av en praktskandal.

Fem tyskar har erkänt att två matcher i högstaligan varit uppgjorda, bland annat FC Köpenhamns möte med Vestsjälland.

– Jag förstår inte hur man kan göra sådana här saker. Det skadar sporten, säger FCK-backen Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen.

En skandal har uppdagats i dansk fotboll.

Två matcher som involverat FC Vestsjälland i den danska högstaligan har varit uppgjorda.

Fem tyskar har i dag erkänt att de betalat en spelare i Vestsjälland runt 550 000 svenska kronor för att påverka resultatet i matcherna Vestsjälland–Esbjerg (1–4) och FC Köpenhamn–Vestsjälland (2–0) för att de själva skulle kamma hem miljonbelopp.

– Genom telefonavlyssningar har vi kunnat bevisa kontakt mellan de anklagade och spelaren från den danska klubben. Det har också kunnat konstateras att spelaren blivit betalad för att agera så att de anklagade vunnit pengar på matcher som var manipulerade, säger åklagaren Michael Wahl till Ekstrabladet.

”Det skadar sporten”

Både Ludwig Augustinsson och Mikael Antonsson spelade för FC Köpenhamn i det uppgjorda mötet och Augustinsson bidrog med både mål och assist.

– Om det nu stämmer så är det väldigt tråkigt. Det här hör inte hemma i fotbollen, så det vore jättetråkigt om det stämmer, säger Augustinsson till Fotbollskanalen.

Vänsterbacken säger att han inte märkte något under matchen och blir chockad över nyheten som påverkat hela fotbolls-Danmark.

– Det är klart att det vore tråkigt som fan om det här stämmer. Jag förstår inte hur man kan göra sådana här saker. Det skadar sporten.

– Det är illa, helt enkelt. Det här ska inte finnas inom fotbollen. Man måste göra något åt problemen och det vet jag att man håller på att arbeta med. Vi har till exempel haft föreläsningar om det, säger Augustinsson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.