Tappade segern på fem minuter

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-04-13

Hammarby föll tungt

Efter förra årets fiasko var Hammarby på väg mot en skön start på superettan.

Linus Hallenius hade gjort två mål men på fem minuter vände Ängelholm 1-2 till seger 3-2 i slutet av matchen framför ett tamt Hammarbyförsvar.

En mardrömsstart på säsongen för stockholmslaget.

– Vi hade kontroll men de (Ängelholm) fick energi av att vi gick ner oss, säger tränaren Michael Borgqvist till TT.

Bajen-försvararen David Johansson hade gjort självmål men såg ut att räddas av Linus Hallenius två fullträffar i Hammarbys premiär i superettan. Men med 13 minuter kvar av matchen föll Hammarby ihop.

”Vi hade kontroll”

Inhopparen Patrik Larsson tilläts ta sig igenom efter bara en minut på planen och sköt in kvitteringen mellan benen på Rami Shaaban. Fem minuter senare var Bajens mardrömspremiär ett faktum.

David Bennhage drog två Hammarbyförsvarare och placerade in 3-2 högt i det bortre krysset och avgjorde hemmamatchen.

– Vi hade kontroll men de (Ängelholm) fick energi av att vi gick ner oss. Det var en insats av oss som var lite upp och ner, säger tränaren Michael Borgqvist till TT.

David Johansson, som blev lite av en syndabock med sitt sjävmål, försvarade samtidigt lagets insats.

Hallenius tvåmålsskytt

– Bara för att vi kommer från allsvenskan så betyder det inte att vi kan glida fram i superettan. Nu handlar det om hårt jobb. Men det är 29 matcher kvar.

Glädjande för Hammarby är ändå att det verkar ha lossnat för Linus Hallenius. Efter åtta matcher och noll mål under sin första säsong i klubben visade 21-åringen stor potential och gjorde två mål i premiären.

Redan under försäsongen har Hallenius visat fin form med bland annat tre mål i genrepet och Hammarby kan ha hittat sin målkung i 21-åringen. Men det hjälpte inte mot Ängelholm.

Skåningarna tog hem alla tre poängen efter 3-2.