Avslöjar: Sveriges startelva mot Polen

Marcus Berg petas mot Polen – Robin Quaison startar på topp med Alexander Isak

S:T PETERSBURG. Janne Andersson gör en ändring mot Polen.

Sportbladet kan nu avslöja Sveriges startelva.

Marcus Berg petas och Robin Quaison tar plats bredvid Alexander Isak.

Janne Andersson har valt att spela samma startelva i de två inledande matcherna i EM.

Men till matchen mot Polen gör han en ändring.

Sportbladet kan avslöja, efter att spelarna fått Sveriges startelva på hotellet i S:t Petersburg, att han för första gången petar en spelare i ett mästerskap (efter sju matcher i VM 2018 och årets EM).

Fixade straffen mot Slovakien

Marcus Berg bänkas och Robin Quaison tar plats på topp i startelvan ihop med Alexander Isak.

Quaison uttryckte redan efter sitt fina inhopp mot Slovakien, då han fixade straffen som Emil Forsberg avgjorde matchen på, att tyckte att han skulle starta mot Polen.

– Jag känner att jag gjort det väldigt bra i det här landslaget tidigare och jag känner mig i väldigt bra form, sa han då.

Isak, som numera är given enligt Janne Andersson, spelade också ihop med Quaison på dagens träning i Göteborg.

Någon timme efter Sportbladet avslöjat Anderssons startelva fick förbundskaptenen frågan vid en presskonferens vad han tyckte om att Sveriges startelva läcker ut i förväg.

– Jag tänkte på det i början när jag blivit förbundskapten, att det kunde vara bra att hålla på den. Sedan har jag insett att det inte går. Vi är så många människor här.

– Ni är skickliga där ute på att lägga pussel. Det får man ge er. Det är bara att gratulera om ni lyckas gissa startelvan.

Janne klockar startelva-avslöjandena

För den svenske förbundskaptenen är det primära annat än att startelvan är hemlig in i det längsta.

– För mig är det viktigare att spelarna går och lägger sig i kväll och vet om de ska spela eller inte, säger Janne Andersson som faktiskt hittat en annan underhållande del i de avslöjade blågula startelvorna:

– Jag brukar ta tiden innan första uppgiften kommer ut kring vilka som ska starta. Jag tror rekordet är tre minuter, säger Andersson med ett leende.


Sveriges startelva mot Polen

Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Alexander Isak, Robin Quaison

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.