Norlin matchvinnare i ny rysare för IFK Göteborg

Publicerad 2024-02-25

GÖTEBORG. Seger på tilläggstid förra helgen. Det blev ett nytt sent avgörande för Blåvitt mot Skövde AIK.

Inhopparen Gustaf Norlin blev matchvinnare med enda målet mot sin tidigare klubb.

– Skönt, det var för länge sedan jag gjorde mål, säger Norlin.

IFK Göteborg

Efter rock’n’roll-matchen och vändningen till 4–3-seger på tilläggstid i första gruppspelsomgången mot Nordic United var det ett mer fokuserat och disciplinerat IFK Göteborg hemma på Bravida Arena mot Skövde AIK.

Blåvitt utan lätt skadade anfallsnyförvärvet Laurs Skjellerup (Linus Carlstrand i stället) tryckte på och tog hand mycket av spelet och kontrollen mot Skövde som kvalräddade sig kvar i superettan i höstas.

Oavgjort i paus

Skövde 0–2-förlorade mot Djurgården i första omgången av cupen.

Arbnor Mucolli hade en frispark i ribban och ett friläge som räddades av gästmålvakten Otto Lindell. Pigga, nyligen ankomna mittfältsnyförvärvet från Asec Mimosas, Malick Yalcouye, var också nära men det var 0–0 i paus.

IFK Göteborg fortsatte att trycka på med ett rejält spelövertag i inlendningen av andra halvlek men utan spets i avsluten.

Gustaf Norlin avgjorde för IFK Göteborg.

Ville ha straff

Blåvittränaren Jens Askou tog till ett trippelbyte för att skruva upp trycket yttterlige. In med Anders Trondsen, Gustaf Norlin och Lucas Kåhed när Carlstrand, Yalcouye och Sebastian Hausner (skadad) klev av.

Norlin gick omkull i straffområdet och ville ha straff. Kåhed hade ett rappt skott som gav ny kvalificerade räddning från Skövdemålvakten Lindell och det såg ut som det skulle bli en match där Blåvitt inte skulle lyckas spräcka målnollan.

Då slog Norlin till mot klubben han tillhörde 2018–2019.

Inhopparen styrde in segermålet, 1–0, på volley från nära håll efter inlägg från blåvita poängmaskinen Thomas Santos i 85:e minuten.

– Det är jätteskönt att få göra mål, speciellt när man spelar 9:a i ett lag som IFK Göteborg. Då ska man göra mål. Det var förlösande. Det var på tiden. Det var ett tag sedan jag gjorde mål, säger han efteråt.

När gjorde du mål senast?

– Träningen i onsdags…

– Hemma mot Varberg förra sommaren. En piss-straff i 90:e. Det var alldeles för länge sedan.

Det är så illa så att du minns målen du gjort på träningen hellre?

– Precis. Så illa har det varit. Men det ska bli ändring på det, säger Norlin och sammanfattar IFK Göteborgs insats mot Skövde

– Vi kom inte riktigt upp i nivån vill vara. Det såg bättre ut defensivt. Vi skapade chanser men behöver göra flera mål.

Nu väntar sannolikt en avgörande avslutning om gruppsegern och kvartsfinalplatsen mellan Djurgården och IFK Göteborg nästa söndag på Tele2 arena.