Lindahl får vänta på första nollan och vinsten

Uppdaterad 2022-09-19 | Publicerad 2022-09-18

Djurgården var på väg mot en seger borta mot bottenlaget BP.

Då knorrade Klara Andrup in kvitteringen och Hedvig Lindahl tog ut sin frustration på stolpen.

– Jag var jättearg. Jag kände att för helvete ska man inte ens få hålla nollan i en sån här match, säger hon till Sportbladet.

Djurgården fortsätter kärva i damallsvenskan. Sedan höstuppstarten har man inte vunnit en match.

Det såg ändå lovande ut i matchinledningen när man gästade nästjumbon BP på söndagen.

I den 25:e minuten tog Stinalisa Johansson emot en passning från vänsterkanten, drev inåt och tryckte iväg ett kanonskott i krysset från 25 meter. Det blev 20-åringens fjärde mål för säsongen.

– Det var jävligt gött och när man får den tiden då känner man bara att det är dags att skjuta. Jag känner direkt att det är en bra träff, säger Stinalisa Johansson.

Ett drömmål?

– Ja, den var fin.

Fullträffen blev Djurgårdens första efter tre mållösa matcher.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Lindahl får vänta på första nollan

Lyckan skulle dock inte hålla matchen ut. I den 78:e minuten knorrade Klara Andrup in kvitteringen från en snäv vinkel förbi Hedvig Lindahl.

– Det var riktigt skönt att äntligen få ett mål. Det var ett tag sen nu. Jag försökte mest tänka på att vi behövde få med oss en poäng, säger Andrup.

Poängen innebär att BP går förbi Umeå, som har en match mindre spelad, och upp på kvalplats.

För Djurgården däremot innebar målet att Hedvig Lindahl får fortsätta vänta på den första nollan i blåränderna.

– Idag känner jag mig förbannad. Det är lättare att acceptera de andra förlusterna. Den här kändes mer. Här tycker jag vi skulle tagit tre poäng men de kämpar för sitt liv och hålla sig kvar och det visar de i andra halvlek, säger Lindahl.

Efter att bollen skruvat sig in vid den bortre stolpen sågs Lindahl ta ut sin frustration. På bilder som SVT filmat syns hur Lindahl skriker: ”Kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget”.

För Sportbladet utvecklar hon känslorna som hon tog ut på stolpen.

– Jag var jättearg. Jag kände att för helvete ska man inte ens få hålla nollan i en sån här match. Man får väl ge dem att dem pressade fram det här misstaget och det kanske på något sätt var rättvist utifrån matchbilden men zoomar man ut lite tycker jag vi ska kunna vinna den här matchen, säger hon och fortsätter:

– En dyrköpt läxa för vårt unga lag i vad som kan hända när man inte lyckas döda en match när man har momentum.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.