Svenskitalienaren var aktuell för EM-kvalet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sverige har en smärre kris på vänsterbacksplats.

I serie A finns Riccardo Gagliolo, vänsterfotad svenskitalienare som gjorde mål i helgen.

– Han var en av spelarna vi tittade på, säger Janne Andersson.

Ludwig Augustinsson är borta., Martin Olsson är borta. Vem som ska spela vänsterback när landslaget EM-kvalar mot Färöarna (torsdag) och Norge (söndag) är alltjämt ovisst.

En rimlig kandidat är utanför truppen. Han heter Riccardo Gagliolo, är 29 år gammal och vänsterfotad försvarare i Parma.

Mamma heter Eva

I går nickade han in ett mål – på pass från svensken Dejan Kulusevski – i 3–1-segern mot Udinese.

Gagliolo har dubbla medborgarskap. Mamman heter Eva Svensson och är från Njurunda. Janne Andersson har full koll på att försvararen går att ta ut till Blågult men tyckte inte riktigt att han dög för veckans uppdrag.

– Man kan säga att han var en av spelarna vi tittade på. Sedan är han för mig mer av en mittback-ytterback än den ytterback vi vill se mot Färöarna, som är offensiv. Han kan vara offensiv också, men spelartypen är mer mittback. Så han var med i resonemanget. Han var inte med den här gången men koll på honom har jag, säger förbundskaptenen.

Han kan tas ut i framtiden?

– Det kan alla svenska spelare.

”En tiatyp med bra teknik”

Dejan Kulusevski, förresten? 19-åringen är också på Anderssons radar.

– Jag brukar säga att antingen är man med eller så är man inte med. Jag spekulerar aldrig i närhet. Däremot är han med i vårt U21-landslag. Det ska bli jättekul att höra vad Rolle har att säga om honom. Och se honom på matchen de spelar nästa tisdag nere i Kalmar. Han är en spännande spelare, två assist i går, hoppas att han utvecklas. En tiatyp med bra teknik, säger Andersson.

Niklas Hult, AEK Aten, och Pierre Bengtsson, FCK, är med i truppen som tänkbara vänsterbackar de kommande landskamperna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.