Skövde AIK

Klubb ber om ursäkt för homofobisk bussramsa

Av: 

TT

FOTBOLL

Fotbollsspelarna i Skövde AIK:s superettanlag sjöng en ramsa som kan uppfattas som homofobisk i bussen efter den överraskande 3–2-segern borta mot ex-allsvenska Östersund, enligt P4 Skaraborg.

Nu ber klubben om ursäkt.

”Där ligger alla käringar på hög. Hoppas att jag aldrig blir en bög”, hörs i klippet som lades ut på klubbens officiella sociala medier efter söndagens premiärseger, enligt P4 Skaraborg.

Nu ber klubbledningen i Skövde AIK, som tog sig upp från division 1 södra förra året, om ursäkt.

– Det är väldigt olyckligt det som har skett och något som vi i föreningen tar avstånd från, säger Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo till radiokanalen och fortsätter:

– Vi har tagit upp detta med spelartruppen och kommer föra en diskussion vidare för att säkerställa att det inte händer igen. Det är ju många fel som har begåtts här, både att vi sjunger den här låten men även att vi lägger ut det på våra sociala medier. Vi vill be om ursäkt till alla som tagit illa vid sig av den här fadäsen som hände efter matchen.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så har Linderoth tagit Skövde till nästa nivå

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skövde AIK

Superettan