Flera skador i Hammarbys allsvenska genrep

Publicerad 2022-03-26

Hammarby gick mot seger i genrepet mot Helsingfors.

Men på straff kunde AIK-lånet Bojan Radulovic se till att matchen slutade oavgjort.

I en stökig tillställning tvingades flera Hammarbyspelare lämna skadade.

I snålblåsten på Bolt Arena klev Hammarby ut för att ta sig an Helsingfors i genrepet inför den allsvenska premiären nästa helg. Bajen, som hade flera spelare iväg på landslagsuppdrag, gick för segern, men AIK-lånet Bojan Radulovic såg till att matchen slutade oavgjort.

Händelsefattig start

Tillställningen började som ett totalt sömnpiller, chanserna var få och spelet var trevande. Men efter en dryg halvtimme hände allt.

HJK tog lednigen genom svenskbekantingen Bojan Radulovic. Bajen ville inte vara sämre och bara två minuter senare kvitterade Gustav Ludwigson. Av bara farten såg Stockholmslaget till att också ta ledningen. Joel Nilsson skickade in ledningsmålet ytterligare två minuter senare.

Rött kort efter våldsam satsning

Som om inte det vore nog blev det också stökigt i slutet av halvleken. HJK:s brasse Murilo satte in en huvudlös tackling, med båda fotsulorna, på Hammarbys Mayckel Lahdo. 19-åringen kunde lyckligtvis spela vidare, men Murilo fick syna det röda kortet och bege sig ut till omklädningsrummet.

– Det är ett hyfsat blodrött kort det där. Det ska inte ske på en fotbollsplan, framförallt inte i en träningsmatch en vecka innan premiären, säger Sportbladets expert Daniel Kristoffersson.

Även Sportbladets expert, Per Bohman var kritisk mot tacklingen.

– Det är huvudlöst att bete sig så. Det är osolidariskt mot kollegor att göra sådana tacklingar.

HJK:s Murillo tacklar Mayckel Lahdo med båda fotsulorna.

AIK-lånet kvitterade på straff

Med en man mindre på banan skapade Helsingfors inte mycket. Men i en av få sekvenser i offensivt straffområde tog bollen på handen på Hammarby-försvarare och domaren blåste straff. Då klev Radulovic fram och skickade säkert in sitt andra för dagen.

HJK var också nära att ta ledningen, men bollen gick i stolpen och 2–2 stod sig matchen ut.

Hammarby lämnade dock matchen med en en viss oro, både Magyar och Paulsen fick lämna planen skadade.