Fördel Valencia

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-04

Klarade oavgjort mot hemmastarka Chelsea

Pang Frank Lampard kan bara se på när David Silva drar på stora kanonen.

1-1 mot hemmastarka Chelsea - det är ett resultat som har gett Valencia känning på en semifinalplats i Champions League.

Ett taktiskt och smart spelande Valencia klarade av att spela oavgjort mot José Mourinhos manskap på bortaplan i en tät och tuff match.

Nu räcker 0-0 hemma på Mestalla för att gå vidare.

Valencia, som saknade viktige lagkaptenen Carlos Marchena på grund av bråket mot Inter, startade matchen med endast David Villa på topp.

Men trots endast en anfallare spelade Valencia piggt och laget gjorde matchens första mål efter en halvtimmes spel. Och vilket mål sen. Mittfältaren David Silva fick på en drömträff från 25 meter med vänsterfoten och bollen borrade sig in bakom en chanslös Petr Cech i Chelsea-målet.

Efter målet blev matchen rejält tuff och domaren delade ut flera varningar. Chelsea ägde mycket boll under den första halvleken men hade väldigt svårt att komma till rena lägen.

Drogba skallade till

Chelsea fick en drömstart på den andra halvleken. Efter endast åtta minuters spel kom kvitteringen.

Chelseas vänsterback Ashley Cole skickade fram en lång hög boll som den annars så säkre Valenciabacken Roberto Ayala missbedömde. Dider Drogba lät bollen studsa en gång och skallade sedan in kvitteringen.

Få Chelseachanser

Londonlaget, som saknade båda Michael Essien (skadad) och Claude Makelele (petad), fick inte spelet att flyta på mittfältet. Makeleles ersättare Jon Obi Mikel byttes ut med kvarten kvar då José Mourinho satsade framåt och skickade in både Shaun Wright-Phillips och Joe Cole.

Andrej Sjevtjenko hade en cykelspark som portugisen Miguel räddade på mållinjen, men annars var Londonlagets målchanser lätträknade.

Valencia kunde hålla unda och har nu ett perfekt utgångsläge inför returen på Mestalla. Då lär Quique Flores lag vara utan Vicente, vänsterbreddaren gick sönder tidigt i andra halvlek. Men 0-0 räcker för de hemmastarka spanjorerna.