Alex var på väg att bli stor syndabock i PSV Eindhoven.

Han blev stor hjälte.

Brassen utjämnade till 1-1 på nick – efter att först gjort ett självmål.

Därmed är Arsenal och Fredrik Ljungberg utslagna ur Champions League.

PSV Eindhovens brasilianske mittback Alex fixade 1-1 på Emirates Stadium vilket gör att PSV tar sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Förra säsongen spelade Arsenal och Fredrik Ljungberg Champions League-final mot Barcelona i Paris.

I år blev det respass redan i åttondelsfinalen.

Trots att allt började så bra.

Dryga tio minuter in i andra halvlek petade brassen Alex in bollen i eget mål efter en Arsenal-hörna.

I det läget var matchserien helt jämn.

25 minuter senare tog Alex revansch på sig själv och frälste hela Eindhoven.

Alex nådde högst

På en frispark utifrån hörnflaggan nådde han högst och nickade in den otroligt viktiga PSV-kvitteringen.

1-1 räckte gott och väl för Ronald Koemans PSV som nu är klara för kvartsfinal.

– Väldigt tungt för Arsenal så klart. Men matchens store lirare var Alex. Skönt att han fick revansch, säger expertkommentatorn Bosse Petersson i Viasat.

Fredrik Ljungberg byttes ut med kvarten kvar.

Därmed finns det bara en svensk spelare kvar i slutspelet i den finaste av finaste fotbollsturneringar för klubblag.