AIK slog Gefle med 3–1.

Det sista målet kom efter en märklig situation.

Sam Lundholm spelade fram Mohamed Bangura med händerna.

AIK Fotboll

Gefle har överraskat i allsvenskans inledning. Bortasegern mot Falkenberg med 2–0 följdes upp med en seger mot Kalmar med samma siffror.

Laget toppade serien inför mötet med AIK på Friends Arena. Där gick det inte lika enkelt.

I första minuten spelade Ebenezer Ofori fram till Johan Blomberg som avancerade framåt centralt. Vid straffområdslinjen stötte han in bollen lågt vid högerstolpen. Då hade abra 50 sekunder gått.

Målet var Blombergs andra i årets allsvenska.

– Jag tycker att vi är bra hela halvleken, säger han i halvtid till C more Fotboll.

Självmål av "Nisse"

Andra halvlek började passivt av båda lagen, men Gefle visade skärpa tio minuter in. Jonas Lantto slog en brant frispark från vänster och i gyttret av spelare nådde David Fällman högst. Mittbackens nickskarv damp ner mitt i straffområdet, via AIK-backen Nils-Eric Johanssons panna, och otagbart i mål.

Med en kvart kvar tog AIK ledningen igen. Gefles målvakt Emil Hedvall misslyckades boxa bort bollen och ett ögonblicks kaos nådde Henok Goitom dit. Trots att anfallaren var omgärdad av bortalagets spelare hann han dämpa på bröstet och slå in 2–1.

Assist med handen

Ett par minuter senare bröt den inbytte Sam Lundholm in från vänsterkanten. Han gick omkull i straffområdet och slog i fallet fram bollen med handen till Mohamed Bangura.

Det kunde ha blivit straff för AIK, det kunde ha blivit frispark till Gefle, men spelet bara fortsatte. Då dök Bangura upp, tog bollen och böjde elegant in den i bortre krysset till slutresultatet 3–1.

– Jag trodde ju att jag skulle vara tillbaka i AIK en vacker dag och få höra fansen sjunga mitt namn, men trodde kanske inte det skulle ske så snart. Och målet var skönt. Jag fick bollen i straffområdet, och då är det bara att placera den där man vill ha den, sa Bangura enligt TT.

De tre poängen för upp AIK på andra plats i allsvenskan, bakom Malmö.