Först petade – sedan hjältar när MFF vann

Publicerad 2022-08-04

MALMÖ. Duon petades av nye tränaren.

Då svarade Ola Toivonen och Veljko Birmancevic med att bli matchhjältar.

Anfallsstjärnorna såg till att Malmö FF nu står med ena benet i playoff till Europa League efter 3–0 mot Diddeleng.

– Den gamle kan än, skrockar Toivonen till MFF Play.

Malmö FF

Malmö FF imponerade varken mot Vikingur eller Zalgiris i sina första matcher i Europaspelet i sommar. Men mot Diddeleng från Luxemburg vann de svenska mästarna komfortabelt.

3–0 segern bärgades efter att Isaac Kiese Thelin i början av andra halvlek stötte in ledningsmålet efter ett fint anfall med inspel av Joseph Ceesay.

– Första målet var direkt från träningsplanen. Det gläder en tränare förstås, säger nye tränaren Andreas Georgson.

Med tio minuter kvar nickade Ola Toivonens iskallt och stillastående in 2–0. Toivonen hade hoppat in drygt fem minuter tidigare efter att petats av Andreas Georgson i den nye tränarens första startelva.

Drömstart som interimtränare

Bara några minuter senare friställde Toivonen enkelt den andre anfallaren som petats av Georgson, men som också fått hoppa in med en kvart kvar: Veljko Birmancevic, som helt ren kunde rulla in 3–0 framför en fullsmockad supporterläktare och totalt 11 172 åskådare (Diddelengs sektion var helt tom då deras ende supporter ska ha bjudits in av klubben att sitta med på hedersläktaren).

Därmed fick Georgson till slut en drömstart som interimtränare i MFF.

Returen i Luxemburg spelas på torsdag. Slår MFF ut Diddeleng är man minst klara för Conference League men får också chansen att ta sig in i Europa League via playoff.