Lasse Nilsson sänkte van Bastens Ajax:

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-09

"Känner mig önskad här"

Lasse Nilsson kan han ha beseglat Marco van Bastens öde som tränare för Ajax.

– Jag känner mig önskad här, säger Nilsson till Eurosport efter två mål för Vitesse i går.

Lasse Nilsson blev tvåmålsskytt mot Ajax.

Han kom från en hopplös tillvaro i Frankrike och St Etienne. I Vitesse tror man på den snabbe svensken. Det blev tydligt i och med att han fick chansen att spela från start och han tog väl tillvara på den möjligheten.

Redan efter sju minuter sprang sig Nilsson fri innan han rundade målvakten och rullade in 1–0. Situationen uppstod efter en misstänkt offside. Reprisbilder visar att det var oerhört små marginaler.

Nilsson gjorde även 3–1 i slutet av den första halvleken och återigen ville Ajax-spelarna ha det till offside.

”Viktigt att göra mål”

På ett inspel från högerkanten slängde sig svensken fram och stötte in bollen i det hörn som målvakten kom från. Nilsson byttes ut till stående ovationer efter 59 minuter.

– Som anfallare är det alltid viktigt att göra mål, speciellt så här i början. Även fast jag kanske inte är den spelaren som smäller dit 20 bollar på en säsong så slipper man tugget nu. Det blir lite arbetsro, säger LasseNilsson till eurosport.se.

Till slut blev det 4–1 till hemmalaget.

Krisen i Ajax har lett till att spekulationerna om Marco van Bastens framtid som tränare för laget är över allt mer intensiva.