Gefle skrällvann borta

Två gånger sänktes han brutalt av målvakten Kristoffer Björklund.

Men frågan är om inte Amadou Jawo var ännu mer brutal.

Med en bredsida sänkte han hela Hammarby.

Gefle stod för en miniskräll när de besegrade Hammarby på Söderstadion med 1-2. Viktigast i segern var Amadou Jawo, 24. Anfallaren är skolad i stockholmsklubbarna IK Frej och Vallentuna, men har aldrig fått chansen i vare sig Hammarby, AIK eller Djurgården.

– Jag vet faktiskt inte varför jag hamnade i Gefle i stället för Stockholm, säger han till PPV.

Förarbetade till 0-1

Efter elva minuter fick Hammarby skäl att ångra att de missat Jawo. För i Gefles första anfall nådde han ut med en klurig vrickning till mittfältaren Jonas Lantto, som spelade vidare mot mitten. Där dök Hasse Berggren fram och styrde in 0-1.

– Det var en bra passning av Lantto som jag försöker komma först på. Jag är på den litegrann och det räckte, beskriver Berggren till PPV.

Anfölls av ”Poppen”

För Jawo följde sedan en storsmäll. Eller tre.

Först löpte han på en fin lobbpass, men möttes av en offsideavblåsning. Ändå kom Hammarbymålvakten Kristoffer Björklund flygande med dobbskorna i lårhöjd och mejade ner Gefleanfallaren – helt utan påföljder trots högljudd kritik från bortalaget.

Några minuter senare kvitterade Charlie Davies efter en snygg framspelning av Emil Johansson.

Blev liggande med smärtor

Om det inte redan gjorde ont både fysiskt och psykiskt så kunde sista smällen ha kommit ett par minuter in i andra halvlek. Jawo störtade fram på högerkanten, lyfte fram bollen mot straffpunkten – och möttes igen av en flygande Björklundattack som än en gång inte resulterade i någon domaraktion.

Den här gången tog det ännu värre, så Jawo blev liggandes, höll sig för magen och vred sig i smärtor.

– Det var inte skönt. Jag har märken kvar efter matchen. Samtidigt är det sånt som händer, han försöker nå bollen och jag försöker nå bollen. Det gör ont ett tag, men i fortsättningen av matchen tänker man inte på det, säger Jawo till PPV.

”Nu kan jag sova gott”

Den stockholmsskolade anfallaren reste sig, fick igång benen och avgjorde så småningom. På en kvick kontring i 65:e minuten drog han sig fri och fick nog med tid för att placera in avgörande 2-1.

– Jag kände att det var på tiden, jag hade lägen tidigare då jag valde att spela, säger han till PPV och fortsätter: